OVAKO SE PRAVI TESTO ZA PICU KAO IZ PICERIJE: Biće tanko i hrskavo - a ukus neodoljiv!
SAZNAJTE kako se pravi testo za picu kao iz picerije. Donosimo vam jednostavan recept.
Sastojci:
- 200 g brašna
- 1 kašičica soli
- 1 kašika maslinovog ulja
- 15 do 20 cl vode
- 15 g svežeg kvasca ili paketić kvasca u kesici
Priprema:
U velikoj činiji prosejati brašno i so. Dodati ulje, vodu i kvasac i mešati dok ne postane elastično (oko 8 minuta račno ili 5 minuta mikserom). Pokriti i ostaviti na toplom mestu 1-2 sata da nadođe.
Testo zatim staviti na pobrašnjenu radnu površinu i blago ga mesiti, pa razviti na 5 mm debljine da bi se dobio krag prečnika od 25 do 30 cm okrećući testo kako se ne bi povuklo. Vrhovima prstiju vući testo od sredine ka krajevima tako da oni budu dva puta deblji od ostatka testa.
Pre pečenja preko testa rasporediti premaz od paradajza, a odozgo staviti sastojke po izbora: komade šunke, mortadele, pečurke, maslinke, oceđene sardine ili tunjevinu, komade paprike i obavezno odozgo režnjeve sira koji se lako topi. Peći u zagrejanoj pećnici dok se sir ne rastopi.
(Stil)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
PREMINUO LEGENDARNI GLUMAC: Najviše se pamti po svojim arogantnim, ali bezbrižnim likovima
AMERIČKI glumac Debni Kolman, koji je igrao u holivudskim filmovima poput, "Pakleni toranj", "Od 9 do 5" i "Tutsi", umro je u 92. godini.
18. 05. 2024. u 07:48
ŠOK NA ZAPADU: Rusija poslednjih nedelja zauzela više teritorija, nego Kijev u kontraofanzivi 2023.
RUSKE snage su pri napredovanju poslednjih nedelja, uključujući u Harkovskoj oblasti, zauzele više teritorija, nego ukrajinska vojska tokom neuspešne kontraofanzive 2023. godine, piše list „Vašington post“, pozivajući se na analitičare.
18. 05. 2024. u 08:18
TAKO MLAD: Otkriven uzrok smrti muža Zvezde Granda - otac mu umro pre mesec dana
PAR je intimu ljubomorno čuvao od javnosti.
16. 05. 2024. u 17:05 >> 17:37
Komentari (0)