SLANA RECKAVA ŠTRUDLA: Doručak, užina i večera - sve u jednom! Vazdušasto testo punjeno sirom i slaninom
Napravite ovu vazdušastu slanu štrudlu sa sirom i slaninom i ne brinite za doručak, užinu ili večeru
Foto: Jutjub/Printskrin/Uradi Sama- Ideje za kreativce
Potrebno je:
Za testo:
- 1 šolja (od 200 ml) mlakog mleka
- 1 šolja (od 200 ml) mlake vode
- 1 kašika šećera
- 1 kašika soli
- pola šolje (od 200 ml) ulja
- pakovanje suvog kvasca
- brašno
Za fil:
- 200 grama sira
- 1 jaje
- so
- 100 ml kiselog mleka
- slanina
Za premazivanje:
- Žumance
- Susam
Priprema:
U dublju plastičnu činiju stavite zagrejano mleko, vodu i ulje. Dodajte so, šećer i kvasac. Dodajte i malo brašna i ostavite da se kvasac aktivira pet minuta. Zatim postepeno sipajte brašno u činiju i mesite sve dok ne umesite srednje čvrsto testo. Ostavite testo da naraste oko jedan sat.
Nakon toga ga podelite na dva dela. Svaki deo razvijte što tanje, polovinu izreckajte nožem, a polovinu namažite filom od sira i jaja, a onda dodajte i slaninu - po želji. Umotajte stavite u tepsiju i pecite oko 20 minuta na 200 stepeni Celzijusa, a potom još 5 minuta na 180 stepeni Celzijusa.
Preporučujemo
MANASTIRSKA, POSNA PITA NA VODI: Nema sočnije i ukusnije, a gotova je za 20 minuta
16. 08. 2023. u 14:55
TRAMP DONEO ODLUKU: Povlači ambasadore i diplomate iz okruženja Srbije
ADMINISTRACIJA američkog predsednika Donalda Trampa povlači skoro 30 karijernih diplomata sa ambasadorskih i drugih visokih pozicija u diplomatskim predstavništvima SAD u svetu.
22. 12. 2025. u 10:32
RUSI ĆE NAPASTI EU MNOGO RANIJE: Veliko upozorenje iz Ukrajine, poznata godina i glavna meta
RUSIJA je pomerila svoje planove za direktnu agresiju sa 2030. na 2027. godinu, a Evropa je sve glasnija o riziku od direktnog sukoba, u kojem bi se baltičke države mogle naći pod okupacijom.
20. 12. 2025. u 09:41
AMERIKANAC JASAN: "Ukrajinci, privatno, priznaju da će izgubiti Donjeck, ali..."
POTPREDSEDNIH SAD Džej Di Vens izjavio je danas da su teritorijalna pitanja ključna tačka sporenja u pregovorima.
22. 12. 2025. u 19:29
Komentari (0)