PALAČINKE SA PILEĆIM MESOM: Možete ih i pohovati
Palačinke pripremite i ispecite prema uobičajenom receptu. Na malo ulja propržite luk i ljutu papričicu (može i beli luk), dodajte naseckane šampinjone, promešajte, posolite, pa dodajte začine. Dinstajte, uz dolivanje vode po potrebi.
                                                                                    Foto Shutterstock
Pred kraj dodajte piletinu koju ste prethodno skuvali. Na palačinke rasporedite po 2-3 kašike smese (u jednom redu), pa ih smotajte kao sarmu (prvo uvijte krajeve ka unutra, pa onda zarolajte palačinke). Pohujte ih na uobičajeni način - prvo ih uvaljajte u brašno, zatim u umućena jaja, pa u prezle. Pržite na vrelom ulju dok ne dobiju finu boju. Vadite ih na paprinate ubruse da upiju višak masnoće.
Potrebno je:
- 3 komada pilećih prsa
 - 300 g očišćenih šampinjona
 - 1 glavica crnog luka
 - 1 ljuta papričica
 - mešavina začina (peršun, majčina dušica, origano, nana)
 - so
 - 6-8 palačinki (napravite ih kao što to uobičajeno radite)
 
Za pohovanje:
- brašno
 - 4 jajeta
 - prezle
 - ulje za prženje
 
Preporučujemo
                    
                    "PA HAJDE DA PRODUŽIMO ZADOVOLjSTVO" Zaharova uputila misterioznu poruku Zapadu
PORTPAROLKA ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je danas da su zapadne zemlje zabrinute zbog toga kakva bi još nova ispitivanja oružja Rusija mogla da sprovede nakon demonstracije rakete "Burevestnik".
01. 11. 2025. u 19:52
                    
                    SAD IZDALE GENERALNU DOZVOLU DO APRILA: Odlažu se sankcije ruskoj naftnoj kompaniji
SJEDINjENE Američke Države su danas izdale tzv. "generalnu dozvolu" kojom se privremeno odlažu sankcije Rosnjeftu u Nemačkoj do 29. aprila 2026. godine, objavilo je američko ministarstvo finansija.
29. 10. 2025. u 16:17
                    
                    "ONA JE ZLA!" Ova poznata srpkinja je zaova Snežane Đurišić (FOTO)
"MALO je zla, ali je naša..."
02. 11. 2025. u 16:10
                    
                    
                    
                    
                                        
                                        
                                
                                        
                                        
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
Komentari (0)