NAJBOLJI RECEPT ZA BAKIN KOLAČ: Tajna je u jednom sastojku koji svi zaborave da stave u testo

Новости онлајн

01. 06. 2025. u 11:00

STARINSKI recept za bakin kolač koji može da se jede u bilo koje doba dana.

НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА БАКИН КОЛАЧ: Тајна је у једном састојку који сви забораве да ставе у тесто

Foto: Profimedia

Bakin kolač, poznat i kao galeta, je vrsta hrskavog kolača, sličnog keksu, koji se peče u posebnom dvostranom grilu.

Sastojci: 

* 250 gr masti

* 200 gr šećera
* tri jaja
* jedna šoljica mleka (100 ml)
* kora od limuna (narandže)
* 800 gr brašna
* jedan  prašak za pecivo

Foto: Printskrin Youtube/ Marinina kuhinja / Marina's Kitchen

Priprema:

Umutiti dobro mast pa dodati šećer, jaja, mleko koru od limuna i prašak za pecivo i brašno. Umestiti  testo. Kidati loptice i peći u prethodno podmašćenom kalupu za galete na umerenoj vatri. 

Pečenje galeta u kalupu: zagreje se jedna strana, stavi se po kuglica testa na svako srce i odmah se okrene kalup sa testom  da se greje druga strana. Posle 7-8 sekundi se proveri kako je pečeno , dopeče ako treba još i vadi iz kalupa. Vrlo brzo ide. 

Naravno, da može isto testo i u drugim kalupima samo treba probati. Ovaj još uvek funkcioniše i to na šporetu na plin. 

Može da se peče i na rebrastom tosteru!

Prijatno!

(Trpeza)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PORAZ U ROKU OD 24 SATA: Šta će biti u slučaju rata Rusije i Velike Britanije?