VRĆENI KROMPIR: Srpsko jelo naših baka
Ovo je tradicionalni srpski specijalitet koji je odličan obrok u vreme posta.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- beli krompir 600 g
- crni luk 200 g
- paradajz 1 manji
- pirinač 1 šoljica
- beli luk 1 glavica
- ulje 100 ml
- so i biber po ukusu
- crvena začinska paprika 1 kašičica
- listovi svežeg kupusa nekoliko komada
Priprema:
Crni luk isecite na rebarca i dinstajte na ulju. Dok se luk dinsta, očistite krompir i pažljivo ga izdubite nožem. Dinstanom luku dodajte seckani paradajz, pirinač i krompir koji vam je ostao od dubljenja, tj. vrćenja. Dinstajte sve zajedno još pet minuta, dodajte malo soli, bibera i crvene paprike. Filom napunite krompir, pospite sve sitno seckanim belim lukom, nalijte pažljivo vodom ili supom, prekrijte listovima svežeg kupusa i stavite da se krčka na ringli oko pola sata. Krompir prebacite u rernu zagrejanu na 200 stepeni i pecite dok krompir ne porumeni. Poslužite toplo uz belolučene paprike ili uz salatu od krastavaca.
(superrecepti)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

NAPRAVITE POTKRIŽU: Staro bosansko jelo, kojem niko ne može odoleti (VIDEO)
01. 04. 2025. u 08:30

NAJUKUSNIJI RECEPT ZA POHOVANE TIKVICE: Tako jednostavno, a neodoljivo ukusno
29. 03. 2025. u 10:00

ŠPANIJA PROGLASILA VANREDNO STANjE
MINISTARSTVO unutrašnjih poslova Španije proglasilo je vanredno stanje nakon današnjeg nestanka struje.
28. 04. 2025. u 21:32

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

ZVANIČNO - RAZVELA SE GAGA: Proces dug 13 meseci, PROMENILA prezime, a Toni ima novu devojku i to milionerku
PAPIRI za razvod pevačice Dragane Mirković i Tonija Bijelića su potpisani, a brakorazvodni postupak je okončan posle nešto više od godinu dana.
29. 04. 2025. u 14:20 >> 14:21
Komentari (0)