PLAVI PLATIDŽAN NA TURSKI NAČIN: Neverovatno je ukusan a brzo se priprema
Kada jednom budete probali, uvek ćete spremati patlidžan na ovaj način.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- plavi patlidžan 1 srednji
- jaja 1-2
- Prezle 5 kašika
- brašna 3 kašike
- so, suvi začin, beli luk u prahu i ml.biber po ukusu
- aleva paprika 1 kašika
- origano po ukusu
- ulje po potrebi
Priprema:
Operite patlidžan pa ga oljuštite. Presecite ga uzdužno na pola pa svaku polovinu nožem zasecite do drške. Stavite ga zatim u vodu i kuvate oko 2-3 minuta a zatim ga dobro ocedite. U jedan tanjir umutite jaja a u drugi stavite prezle, brašno, so, biber, beli luk u prahu, suvi začin,origano i alevu papriku pa sve dobro izmešajte. Svaki komad patidžana najpre uvaljajte u suvu smesu a zatim u jaja pa pržite na zagrejaom ulju sa obe strane dok ne porumene. Izvadite patlidžane pa ih stavite na papirni ubrus da upiju eventualni višak ulja. Poslužite sa mešavinom kisele pavlake, majoneza i senfa.
(superrecepti)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

NEODOLjIVO UKUSAN: Pire krompir sa sirom i kukuruznim pahuljicama, zapečen u rerni
11. 03. 2025. u 12:00

ŠPANIJA PROGLASILA VANREDNO STANjE
MINISTARSTVO unutrašnjih poslova Španije proglasilo je vanredno stanje nakon današnjeg nestanka struje.
28. 04. 2025. u 21:32

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

ZVANIČNO - RAZVELA SE GAGA: Proces dug 13 meseci, PROMENILA prezime, a Toni ima novu devojku i to milionerku
PAPIRI za razvod pevačice Dragane Mirković i Tonija Bijelića su potpisani, a brakorazvodni postupak je okončan posle nešto više od godinu dana.
29. 04. 2025. u 14:20 >> 14:21
Komentari (0)