OVAKO SU BAKE PRAVILE UŠTIPKE KOJI NE UPIJAJU ULJE: Dugo ostaju SVEŽI, ne čeka se da testo naraste, a sastojke već imate
Recept za najbrže uštipke koji ne upijaju ulje svaka dama mora da ime, jer začas ćete napraviti predivnu večeru za celu porodicu ili neočekivane goste!

Foto: Jutjub/Printskrin/Mikina Kuhinja
Sastojci:
- 2 jajeta
- 250 ml jogurta
- 350 g brašna
- 2 kašike ulja ( i količina za prženje)
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1/2 kašičice suvog kvasca
Priprema:
Najpre pomešajte sve suve sastojke, a potom umutite jaja s jogurtom i uljem pa postepeno dodajte u suve sastojke i mešajte dok ne dobijete srednje gusto testo. U dublji tiganj sipajte ulje 3-4 cm i ostavite da se zagrije. Kašikom vadite smesu testa i spuštajte u zagrejano ulje. Najbolje je da uštipke pržite na umerenoj temperaturi, sa svih strana i pazite da ne zagore.
Preporučujemo

"DOBRO SMO UPOZNATI SA DOGAĐAJIMA U SRBIJI" Medvedev optužio Zapad za organizovanje protesta u drugim zemljama
ZAMENIK predsednika Saveta bezbednosti Rusije i predsednik stranke Jedinstvena Rusija Dmitrij Medvedev optužio je danas zapadne zemlje da organizuju proteste i mešaju se u izborne procese drugih zemalja da bi održale svoju dominaciju.
31. 07. 2025. u 17:01

EKSKLUZIVNI SNIMCI HAPŠENjA ŠIPTARSKOG TERORISTE: Ovako je pao bivši pripadnik OVK u Svilajncu, evo za šta se sumnjiči (VIDEO)
ŠIPTARSKI terorista i bivši istaknuti pripadnik terorističke OVK Halili Lulzin, uhapšen je danas u Svilajncu, u zajedničkoj akciji Bezbednosno-informativne agencije, Službe za otkrivanje ratnih zločina UKP MUP-a Republike Srbije, a u saradnji sa Tužilaštvom za ratne zločine.
22. 07. 2025. u 20:54

NATALIJA SE UDALA U GANI: U počektku je bilo teško - šta joj je u novom domu najteže palo
NATALIJA Sakado iz Sankt Peterburga, bivša profesorka engleskog jezika, odlučila je da svoj život iz korena promeni kada se zbog ljubavi preselila u Ganu. Danas živi sa suprugom i dvoje dece u Akri, a kroz svoje iskustvo približava svakodnevicu jedne evropske žene u afričkom okruženju.
02. 08. 2025. u 07:40
Komentari (0)