OVAKO SU BAKE PRAVILE UŠTIPKE KOJI NE UPIJAJU ULJE: Dugo ostaju SVEŽI, ne čeka se da testo naraste, a sastojke već imate
Recept za najbrže uštipke koji ne upijaju ulje svaka dama mora da ime, jer začas ćete napraviti predivnu večeru za celu porodicu ili neočekivane goste!

Foto: Jutjub/Printskrin/Mikina Kuhinja
Sastojci:
- 2 jajeta
- 250 ml jogurta
- 350 g brašna
- 2 kašike ulja ( i količina za prženje)
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1/2 kašičice suvog kvasca
Priprema:
Najpre pomešajte sve suve sastojke, a potom umutite jaja s jogurtom i uljem pa postepeno dodajte u suve sastojke i mešajte dok ne dobijete srednje gusto testo. U dublji tiganj sipajte ulje 3-4 cm i ostavite da se zagrije. Kašikom vadite smesu testa i spuštajte u zagrejano ulje. Najbolje je da uštipke pržite na umerenoj temperaturi, sa svih strana i pazite da ne zagore.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

ŠPANIJA PROGLASILA VANREDNO STANjE
MINISTARSTVO unutrašnjih poslova Španije proglasilo je vanredno stanje nakon današnjeg nestanka struje.
28. 04. 2025. u 21:32

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

ZVANIČNO KRAJ: Kome je pripao dvorac u Beču? Razveli se Toni i Dragana
PEVAČICA Dragana Mirković i biznismen Toni Bijelić zvanično su se razveli nakon 25 godina brak.
30. 04. 2025. u 12:32
Komentari (0)