NAPRAVITE SAMSU: Recept za tradicionalnu pitu sa sirom (VIDEO)
Da li ste jeli samsu?

Foto: Bakina kuhinja
Potrebno je:
- pakovanje tankih kora za baklavu
- 2 g sira mekšeg
- ulje, a može i mast
Preliv:
- 300 g kiselog mleka
- 100 ml jogurta
- 3 čena belog luka izgnječenog
Priprema:
Prvu koru premazati uljem, dodati drugu, pa i nju premazati, a u dnu staviti izmešan mekši sir i rasporediti po ivici.
Uviti u cigaret rolnicu i saviti je u krug na sredinu podmazanog pleha. Tako sastaviti do kraja, sve u krug dok se ne popuni tepsija.
Premazati uljem i iseći po želji. Peći na 200 stepeni 30 minuta.
Umutiti u činiju kiselo mleko i jogurt sa belim lukom, pa izvaditi tepsiju iz rerne, preliti pečenu pitu i vratiti u rernu još par minuta da lepo upije. Izvaditi iz rerne, pokriti krpom i prohlađenu seći!
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

INTEGRALNI HLEB BEZ KVASCA: Ne goji, a čuva i vaše zdravlje (RECEPT)
01. 08. 2023. u 11:00

SATARAŠ SA MLADIM KROMPIRIĆIMA: Omiljeni letnji ručak! (RECEPT/VIDEO)
20. 07. 2023. u 17:08

KOLAČ SA KEKSOM I PUDINGOM: Jeftina i brza poslastica koju svi vole! (recept/video)
18. 07. 2023. u 19:31 >> 17:36

ŠPANIJA PROGLASILA VANREDNO STANjE
MINISTARSTVO unutrašnjih poslova Španije proglasilo je vanredno stanje nakon današnjeg nestanka struje.
28. 04. 2025. u 21:32

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

ZVANIČNO - RAZVELA SE GAGA: Proces dug 13 meseci, PROMENILA prezime, a Toni ima novu devojku i to milionerku
PAPIRI za razvod pevačice Dragane Mirković i Tonija Bijelića su potpisani, a brakorazvodni postupak je okončan posle nešto više od godinu dana.
29. 04. 2025. u 14:20 >> 14:21
Komentari (1)