NAPRAVITE SAMSU: Recept za tradicionalnu pitu sa sirom (VIDEO)
Da li ste jeli samsu?
Potrebno je:
- pakovanje tankih kora za baklavu
- 2 g sira mekšeg
- ulje, a može i mast
Preliv:
- 300 g kiselog mleka
- 100 ml jogurta
- 3 čena belog luka izgnječenog
Priprema:
Prvu koru premazati uljem, dodati drugu, pa i nju premazati, a u dnu staviti izmešan mekši sir i rasporediti po ivici.
Uviti u cigaret rolnicu i saviti je u krug na sredinu podmazanog pleha. Tako sastaviti do kraja, sve u krug dok se ne popuni tepsija.
Premazati uljem i iseći po želji. Peći na 200 stepeni 30 minuta.
Umutiti u činiju kiselo mleko i jogurt sa belim lukom, pa izvaditi tepsiju iz rerne, preliti pečenu pitu i vratiti u rernu još par minuta da lepo upije. Izvaditi iz rerne, pokriti krpom i prohlađenu seći!
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
INTEGRALNI HLEB BEZ KVASCA: Ne goji, a čuva i vaše zdravlje (RECEPT)
01. 08. 2023. u 11:00
SATARAŠ SA MLADIM KROMPIRIĆIMA: Omiljeni letnji ručak! (RECEPT/VIDEO)
20. 07. 2023. u 17:08
KOLAČ SA KEKSOM I PUDINGOM: Jeftina i brza poslastica koju svi vole! (recept/video)
18. 07. 2023. u 19:31 >> 17:36
ŠOK U UKRAJINI: Zelenski bi mogao da bude optužen, sve će biti poznato posle 20. maja
PREDSEDNIK Ukrajine Vladimir Zelenski bi mogao biti optužen za podrivanje demokratije u Ukrajini nakon što mu mandat istekne 20. maja.
19. 05. 2024. u 08:47
NjUJORK TAJMS: Rusi prešli severnu granicu takvom brzinom i snagom, Ukrajinci bili potpuno iznenađeni
OFANZIVA ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.
19. 05. 2024. u 07:38
KAKO JE KOSOVO I METOHIJA DOBILO IME? Različito poreklo i velika simbolka - naziv koriste SAMO SRBI
KOSOVO i Metohija veoma su značajan deo srpske istorije i tradicije, ali retki su oni koji znaju kako je tako važno podneblje našeg postanka i identiteta dobilo ime. Obe reči u nazivu nađe južne pokrajine imaju različito poreklo i veliku simboliku.
18. 05. 2024. u 11:47
Komentari (1)