RECEPT ZA JEDAN OD NAJLEPŠIH STARINSKIH KOLAČA: Uživaćete u ukusu (FOTO/VIDEO)

Novosti online

30. 05. 2023. u 17:47

VOĆNI kolač kome ćete se vraćati

РЕЦЕПТ ЗА ЈЕДАН ОД НАЈЛЕПШИХ СТАРИНСКИХ КОЛАЧА: Уживаћете у укусу (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Bakina kuhinja

Voćni kolač - Sastojci:

4 jaja

4 kašike šećera + 100 gr
100 gr maslaca (MOŽE MAST)
korica limuna
1/2 praška za pecivo
100 ml jogurta
180 gr brašna
sok limuna

Namaz:

200 gr džema od kajsija

100 gr seckanih oraha i  lešnika

Voćni kolač - Priprema:

Umutiti žumanca sa 4 kašike šećera, pa dodati rastopljen maslac, koricu limuna, brašno prosejano sa praškom za pecivo, jogurt i sve dobro izjednačiti.

Sipati u malo veći pleh (moj 35x25), ali može i veći. Peći na 200 stepeni oko 15 min.

Foto: Bakina kuhinja

 

Izvaditi i premazati sa džemom i posuti sa 50 gr seckanih oraha i lešnika. Belanca umutiti sa šećerom, dodati 2 kašike limunovog soka. Mutiti 5-6 min. Istresti na kolač preko džema  i  posuti ostatkom oraha i lešnika. Vratiti u rernu i peći još 30 min na 150  stepeni. Seći ohlađen.

Lep kao torta jedan od najlepših starinskih kolača.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

CELA SRBIJA ĆE TOG DANA BITI UZ SVOG PREDSEDNIKA: Ključan datum za naš narod - svi će biti uz Vučića tokom rasprave o Srebrenici