ZA DANAŠNJI RUČAK PRAVIMO DOMAĆI SPECIJALITET: Kombinacija piletine i kupusa (FOTO/VIDEO)
DOBAR ukus je zagarantovan
Ukoliko nemate ideju za današnji ručak, evo predloga za vas.
Piletina i kupus - sastojci:
1 pile 2,5 kg
Marinada - sastojci:
maslinovo ulje
1 kašika soja sosa
1 kašičica senfa
soli
beli biber
beli luk granule
Podvarak - sastojci:
1 glavica kiselog kupusa
1 kašika masti
bibera, malo slatke mlevene paprike
lovorov list
300 gr suvih rebara
Piletina i kupus - priprema:
U činiju sipati sve sastojke za marinadu i izmešati. Pile srediti i preseći na pola u delu gde je kičma i raširiti. Premazati pile marinadom, veći pleh premazati uljem. Staviti pile da se peče na 220 stepeni oko 30 minuta.
Kupus iseći na rezance, dodati kašiku masti, lovorov list, malo crvene paprike, mlevenog bibera, suva rebra i dinstati 30 minuta sa malo vode.
Pile izvaditi iz rerne i tepsuje i tu ubaciti kupus iz šerpe i dobro izmešati pa vratiti pile i peći još 40-50 min da ispari tečnost i da se lepo ispeče.
Uz podvarak ispecite obavezno projicu i pileću supu. Sigurna sam da ovakav podvarak još niste jeli. Uživajte... Prijatno...
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
SPECIJALITET: Od sastojaka koje imate u kući napravite sjajan obrok (VIDEO)
12. 03. 2023. u 18:00
SLANE KORPICE SA SPANAĆEM: Za doručak, večeru ili prilog uz ručak (VIDEO)
15. 03. 2023. u 12:00
TRAMP ZAPRETIO EVROPSKOJ UNIJI: Neće moći tako ako ja pobedim, platiće visoku cenu
KADNIDAT za predsednika SAD-a Donald Tramp nastavio je sa svojom predizbornom kampanjom, a ovaj put tema su bile tarife koje Tramp planira da uvede ako pobedi na izborima zakazanim za 5. novembar.
30. 10. 2024. u 14:20
PUTINU U POMOĆ STIŽE NAJELITNIJA VOJSKA: Šta je "Olujni korpus", jedna od najmoćnijih specijalnih jedinica na svetu
SEVERNOKOREJSKA pojačanja dolaze usred naznaka da se Rusija bori s popunjavanjem svojih snaga.
30. 10. 2024. u 12:37
"OD TOG BRAKA NEMA NIŠTA" Potez srpskog mladoženje posvađao Internet! Za zgražavanje ili za pohvale? (VIDEO)
JEDAN mladoženja je tokom ceremonije venčanja u Srbiji pokušao da bude zanimljiv pa je odlučio da napravi "šaljivi" potez, ostavivši mladu samu ispred matičarke u trenutku kada mu je postavljeno čuveno pitanje "da li želi da stupi u brak".
31. 10. 2024. u 13:28
Komentari (0)