SAVRŠENA IDEJA ZA IDEALAN I ZDRAV RUČAK: Probajte karfiol - recept koji će oduševiti i "mesoždere" (VIDEO)
KAO ŠTO znamo, mnogi ljudi nisu ljubitelji karfiola, ali ako ga pripremite na ovaj način, svi će ga voleti i slatko jesti
Za ovaj zdrav obrok vam neće trebati mnogo kulinarskog znanja. Sve što je potrebno je da pratite uputstva.
Ručak sa karfiolom - sastojci:
1 karfiol srednje veličine
2-3 jajeta
200 ml mleka
so
biber
po želji malo suvog začina
3 čena belog luka
2-3 kašike prezli
origano
ulje
ćuftice
Ručak sa karfiolom - priprema:
Cvetove karfiola iskidati na cvetiće, pa skuvati, a listove karfiola takođe skuvati ne mnogo, na pola, oko 10 minuta.
U činiju razmutiti jaja, dodati pavlaku i mleko, malo soli, bibera i izgnječen beli luk.
Pleh veličine 35x25 cm podmazati, pa posuti malo sa prezlama. Preko prezli poređati cvetove karfiola i naseckane listove.
Preliti sa spremljenim prelivom. Između služiti sitne male ćuftice. Ćuftice malo preliti uljem. Peći na 200 stepeni oko 60 minuta.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
SLANE KORPICE SA SPANAĆEM: Za doručak, večeru ili prilog uz ručak (VIDEO)
15. 03. 2023. u 12:00
PUN POGODAK: Mali, posni mafini hlebčići sa semenkama (VIDEO)
14. 03. 2023. u 18:00
NEOČEKIVANA IZJAVA BERBOKOVE O HARKOVSKOJ OBLASTI: Bolno priznanje nemačke ministarke
NEMAČKA ministarka spoljnih poslova Analena Berbok priznala je ozbiljne poteškoće za Oružane snage Ukrajine u Harkovskoj oblasti.
18. 05. 2024. u 12:12
ZASTRAŠUJUĆE UPOZORENjE TRAMPA: Treći svetski rat bi mogao izbiti pre predsedničkih izbora u SAD
BIVŠI američki predsednik Donald Tramp izjavio je da bi za pet meseci preostalih do izbora u SAD mogao da izbije treći svetski rat zbog nesposobnosti aktuelnog američkog rukovodstva.
18. 05. 2024. u 09:45
KAKO JE KOSOVO I METOHIJA DOBILO IME? Različito poreklo i velika simbolka - naziv koriste SAMO SRBI
KOSOVO i Metohija veoma su značajan deo srpske istorije i tradicije, ali retki su oni koji znaju kako je tako važno podneblje našeg postanka i identiteta dobilo ime. Obe reči u nazivu nađe južne pokrajine imaju različito poreklo i veliku simboliku.
18. 05. 2024. u 11:47
Komentari (1)