BAKA SAVETUJE: Od jednog testa napravite dva fantastična recepta (VIDEO)
Danas nam baka daje odličan savet kako da budete praktične u kuhinji
Foto: Bakina kuhinja
VIŠENAMENSKO TESTO - potrebno je
300 ml mleka
50 gr maslaca
15 gr kvasca
2 žumanca
550 gr brašna
soli malo
korica limuna
Foto: Bakina kuhinja
VIŠENAMENSKO TESTO - priprema
Zamesiti testo od navedenih sastojaka pa ostaviti da odmori oko 30 min. pokriveno. Vaditi od testa kuglice 50 gr veličine, pa ih u rukama oblikovati u loptice i stavljati u poslužavnik na pek papir oblik kvadrata.
Pokriti da odmore oko 30 min. Dršku od varjače umočiti u ulje i bušiti svaku krofnu po sredini. Pržiti na tihom i dubokom ulju.
Foto: Bakina kuhinja
Meni je ostalo testa, pa sam napravila kiflice. Testo razvući oklagijom u što veći krug, pa ga iseći na trouglove i uviti u kifle.
Pokriti da odstoje i peći na 200 stepeni 30 min.
Prijatno!
Preporučujemo
SAVRŠEN DORUČAK: Fine mekane lepinje sa krompirom za dobro jutro (VIDEO)
16. 03. 2023. u 12:00
IMATE PUDING, IMATE VIŠNjE? Zašto ne biste napravili kolač za sladokusce (RECEPT)
16. 03. 2023. u 09:00
SLANE KORPICE SA SPANAĆEM: Za doručak, večeru ili prilog uz ručak (VIDEO)
15. 03. 2023. u 12:00
NAPRAVITE KLUPKO POGAČU: Mekana i ukusna, a brzo se sprema (VIDEO)
15. 03. 2023. u 15:00
TRAMP DONEO ODLUKU: Povlači ambasadore i diplomate iz okruženja Srbije
ADMINISTRACIJA američkog predsednika Donalda Trampa povlači skoro 30 karijernih diplomata sa ambasadorskih i drugih visokih pozicija u diplomatskim predstavništvima SAD u svetu.
22. 12. 2025. u 10:32
RUSI ĆE NAPASTI EU MNOGO RANIJE: Veliko upozorenje iz Ukrajine, poznata godina i glavna meta
RUSIJA je pomerila svoje planove za direktnu agresiju sa 2030. na 2027. godinu, a Evropa je sve glasnija o riziku od direktnog sukoba, u kojem bi se baltičke države mogle naći pod okupacijom.
20. 12. 2025. u 09:41
"SAD JE TITO ODJEDNOM POBIO JADNE HRVATE..." Vedrana o bivšoj državi: "Sve sam više Jugoslovenka kako vreme odmiče!"
VEDRANA ne bira reči kada govori o vremenu Jugoslavije...
24. 12. 2025. u 09:52
Komentari (0)