POSNO MEDENO SRCE: Napravite ukusnu poslasticu sa cimetom, suvim grožđem i orasima ( VIDEO)
IDEALNO za period posta
POSNO MEDENO SRCE - potrebno je:
-200 ml kisele vode
-1 kašičica cimeta
-200 g čokolade posne
-1/2 tegle džema od kajsija ili nekog drugog
-1 prašak za pecivo
-50 ml ulja
-50 g seckanih oraha
-100 g suvog grožđa
POSNO MEDENO SRCE - priprema:
U činiju sipati vodu, dodati ulje, 6-7 kašika džema, pa žicom izjednačiti. Dodati brašno sa praškom za pecivo, cimet, seckane orahe i suvo grožđe. Sve dobro izjednačiti.
Pleh dobro podmazati uljem i posuti brašnom i izliti pola smese i izravnati. Peći na 180 stepeni oko 10 minuta da se malo zapeče. 100 g čokolade omekšati pa izmešati sa džemom.
Izvaditi kolač pa ga preliti čokoladom i džemom i vratiti na trenutak, 2-3 min. Ponovo ga izvaditi i sipati ostatak testa. Lepo poravnati i staviti da se peče još 40 min. Pečen kolač preliti glazurom čokolade. Dobro ohladiti, pa seći.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
SOČNI KOLAČ PRELIVEN ČOKOLADOM: Poslastica posle koje ćete polizati prste (FOTO/VIDEO)
22. 02. 2023. u 12:03 >> 18:06
SLATKI SUNCOKRET: Vrhunska pogača-pita sa kremom i kikirikijem (FOTO/VIDEO)
17. 02. 2023. u 15:00
PREMINUO LEGENDARNI GLUMAC: Najviše se pamti po svojim arogantnim, ali bezbrižnim likovima
AMERIČKI glumac Debni Kolman, koji je igrao u holivudskim filmovima poput, "Pakleni toranj", "Od 9 do 5" i "Tutsi", umro je u 92. godini.
18. 05. 2024. u 07:48
ŠOK NA ZAPADU: Rusija poslednjih nedelja zauzela više teritorija, nego Kijev u kontraofanzivi 2023.
RUSKE snage su pri napredovanju poslednjih nedelja, uključujući u Harkovskoj oblasti, zauzele više teritorija, nego ukrajinska vojska tokom neuspešne kontraofanzive 2023. godine, piše list „Vašington post“, pozivajući se na analitičare.
18. 05. 2024. u 08:18
TAKO MLAD: Otkriven uzrok smrti muža Zvezde Granda - otac mu umro pre mesec dana
PAR je intimu ljubomorno čuvao od javnosti.
16. 05. 2024. u 17:05 >> 17:37
Komentari (0)