BEZ DOGOVORA IZRAELA I HAMASA: Poznato kada sledi nova runda pregovora

Tanjug

04. 05. 2024. u 23:23

PREGOVORI predstavnika Izraela i Hamasa u Kairu završeni su za danas bez dogovora, a sutra sledi nova runda, izjavio je neimenovani visoki zvaničnik palestinske militantne grupe.

БЕЗ ДОГОВОРА ИЗРАЕЛА И ХАМАСА: Познато када следи нова рунда преговора

Tanjug

- Nije bilo pomaka, dnevni pregovori su završeni. Sutra će početi nova runda - rekao je zvaničnik Hamasa, prenosi Al Džazira.

Izrael je preliminarno prihvatio uslove za koje je prethodno drugi izvor Hamasa rekao da uključuju puštanje na slobodu između 20 i 33 talaca koje Hamas drži u Pojasu Gaze, u zamenu za oslobađanje više stotina palestinskih zatvorenika i primirje u trajanju od nekoliko nedelja.

Taher Nunu, zvaničnik Hamasa i savetnik vođe palestinske militantne organizacije, Ismaila Hanijea, rekao je ranije danas da svaki dogovor treba da uključi povlačenje Izraela iz Gaze i kraj rata, što su uslovi koje je Izrael prethodno odbio.

Katarska televizija navodi da predstavnici Hamasa traže garancije za trajni prekid rata i izraelskih napada na Pojas Gaze, u kojima je do sada ubijeno više od 34.000 ljudi, od kojih većina žena i dece.

BONUS VIDEO: RUSKA FLOTA: Vežbe gađanja u Japanskom moru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKO IZNENAĐENJE! Novak Đoković doneo odluku pred Rolan Garos koju niko nije očekivao