NATO TRUPE STIŽU NA RATIŠTE UKRAJINE: Brajen - Dolaze iz Poljske, Francuske, Velike Britanije, Finske i drugih članica

I. Stanojević

27. 04. 2024. u 17:42

NATO je počeo da raspoređuje borbene trupe na ukrajinsko ratište. Vojnici su u uniformama i uglavnom koncentrisani u zapadnom delu zemlje, ima ih i na istoku, tik uz borbe na frontu. Vojska iz Poljske, Francuske, Velike Britanije, Finske i drugih članica NATO od 25. aprila pristiže u Ukrajinu. Ove trupe nisu plaćenici. Na uniformama nose zastave svojih zemalja.

НАТО ТРУПЕ СТИЖУ НА РАТИШТЕ УКРАЈИНЕ: Брајен - Долазе из Пољске, Француске, Велике Британије, Финске и других чланица

Foto: Profimedia

Ove tvrdnje Stefana Brajena, koji je obavljao posao visokog izvršnog direktora u američkoj proizvodnji naoružanja, a bio je angažovan i u izvršnim i zakonodavnim nivoima američke vlade, objavljuje "Vepons end stratedži". Brajen u tekstu pod naslovom "NATO počinje da raspoređuje trupe u Ukrajini i Rusija žuri da pobedi" navodi da "administracija Džoa Bajdena, bar javno, izražava protivljenje slanju NATO vojnika u Ukrajinu. Ali, istina je da Bajden možda čeka svoj reizbor pre nego što naredi američkim vojnicima da se bore u Ukrajini".

- Nedavno usvajanje Zakona o finansiranju vazduhoplovstva Ukrajine, vrednog 60 milijardi dolara, pokazuje da će Kongres podržati šta god administracija Bajdena želi da uradi u borbi protiv Rusa - smatra on.

U međuvremenu, objašnjava Brajen, NATO zaostaje za Rusijom po oružju, broju vojnika i industrijskoj moći. Zalihe naoružanja veoma su niske i oprema namenjena nacionalnoj odbrani poslata je u Ukrajinu. Opšte mišljenje u američkom nacionalnom bezbednosnom establišmentu je da "Ukrajina gubi rat sa Rusima i da bi mogla da doživi kolaps".

- Plan NATO se, po svemu sudeći, sastoji u pokušaju da se izbegne katastrofa, popunjavanjem praznina u ukrajinskim snagama uvozom "savetnika", u iščekvianju da se SAD obavežu i da sa svojom vojskom uđu u bitku, posle izbora u novembru. Rusi to znaju i trude se da izazovu kolaps ukrajinske vojske pre nego što Bajden ponovo stupi na dužnost, ako dobije sledeći mandat. Ukoliko Rusi uspeju, veći rat u Evropi biće izbegnut. Ako ne, uvođenjem američkih snaga, Evropa će biti uvučena u treći svetski rat - zaključuje Brajen.

 

Dve opcije

KAKO sada stvari stoje, rat koji vodi Kijev, uskoro će postati sukob između Rusije i svih ovih članica NATO. Budući da bi svaki pregovarački kraj ovog rata time postao nemoguć, kraj sukoba će biti ili pobeda SAD i "saveznika" i poraz Rusije, što je, smatra Brajen, tako malo verovatno da je praktično nemoguće, ili ruska pobeda i potpuni poraz čitavog američkog carstva. Ovo drugo dovelo bi i do pada vrednosti dolara i bankrota američke vlade, zaključuje se u tekstu.

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDERI U AKCIJI: Borbena misija u pravcu južnog Donjecka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HAOS U RIMU! Novak Đoković gleda i ne veruje šta se dešava