"BORBE MORAJU DA SE NASTAVE" Lavrov: Ako dođe do pregovora – nećemo praviti nikakve pauze

Novosti online

19. 04. 2024. u 15:15

RUSIJA u slučaju da se ponovo pokrenu pregovori sa Ukrajinom neće obustavljati borbena dejstva, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

БОРБЕ МОРАЈУ ДА СЕ НАСТАВЕ Лавров: Ако дође до преговора – нећемо правити никакве паузе

Foto AP

- Iako smo rekli da smo spremni za pregovore, mi nećemo praviti nikakve pauze u borbama. Za razliku od onih pregovora koji su se odvijali svojevremeno u Istanbulu, ovog puta borbe moraju da se nastave. Takođe, realnost na terenu je danas sasvim drugačija, drastično drugačija nego tada, to je potrebno uzeti u obzir - rekao je Lavrov u intervjuu radio-stanicama Sputnjik, Govori Moskva i Komsomoljska pravda.

Prema njegovim rečima, ovde nije samo reč o stanju na terenu, već i o ustavnim izmenama budući da su u sastav Rusije ubačeni novi regioni.

Lavrov je dodao i da Rusija nema poverenje u kijevsko rukovodstvo.

Ruski šef diplomatije je takođe rekao i da Rusija raspolaže informacijama da se na teritoriji Ukrajine nalaze francuski instruktori zajedno sa predstavnicima drugih specijalnih službi evropskih zemalja. Rusija uvek bira put pregovora umesto vojnih rešenja, o čemu je u više navrata govorio i ruski lider Vladimir Putin, dodao je on.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: POPLAVE U RUSIJI: Snimci dronom pokazuju poplavama pogođena predgrađa na jugu Rusije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)