NOVE SANKCIJE PROTIV IRANA: Amerika i Britanija uvele embargo zbog napada na Izrael

Novosti online

18. 04. 2024. u 16:20

SAD i Velika Britanija su uvele danas nove sankcije protiv Irana nakon što je ta zemlja u subotu napala Izrael dronovima i raketama.

НОВЕ САНКЦИЈЕ ПРОТИВ ИРАНА: Америка и Британија увеле ембарго због напада на Израел

Foto: Telegram printskrin/Sputnjik Srbija | Sputnik Srbija

Američko ministarstvo finansija navelo je da su SAD uvele sankcije protiv 16 pojedinaca i dva preduzeća koji su omogućili proizvodnju iranskih dronova, uključujući tipove motora koji pokreću dronove "šahid" koji su korišćeni u napadu na Izrael 13. aprila. 

Ministarstvo navodi da Vašington uvodi sankcije i prema pet iranskih kompanija koje obezbeđuju komponente za jednog od najvećih iranskih proizvođača čelika, kompaniju KSC, kao i prema tri podružnice iranskog proizvođača automobila "Bahman Group", za koji se navodi da je materijalno podržao Korpus iranske revolucionarne garde, preneo je Rojters.

Britanija je saopštila da je uvela sankcije protiv nekoliko iranskih vojnih organizacija, pojedinaca i subjekata uključenih u iransku industriju bespilotnih letelica i balističkih raketa. 

Lideri EU su u sredu odlučili da pojačaju sankcije prema Iranu nakon napada Teherana na Izrael.

Iran kaže da je izveo napad 13. aprila na Izrael u znak odmazde zbog izraelskog napada na iranski konzulat u Damasku 1. aprila.

BONUS VIDEO: SLOBODAN BRKIĆ: Gospod nikome ne da više nego što može podneti!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)