JOŠ JEDNA ZEMLJA ŽELI DA PRISTUPI BRIKSU: NJenu kandidaturu će promovisati brazilska vlada

Novosti online

18. 04. 2024. u 10:30

KOLUMBIJA želi da se pridruži BRIKS-u kao punopravna članica, a njenu kandidaturu će promovisati brazilska vlada, navodi se u zajedničkom saopštenju predsednika Kolumbije i Brazila.

ЈОШ ЈЕДНА ЗЕМЉА ЖЕЛИ ДА ПРИСТУПИ БРИКСУ: Њену кандидатуру ће промовисати бразилска влада

Foto: Piksabej

- Predsednik Kolumbije Gustavo Petro izrazio je zainteresovanost za to da njegova zemlja što pre uđe u BRIKS kao punopravna članica, a predsednik Brazila Luis Injasio Lula de Silva pozdravio je tu inicijativu i obećao je da će promovisati kandidaturu Kolumbije - navodi se u dokumentu koji je objavljen na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Brazila.

Od 1. januara 2024. godine nove punopravne članice BRIKS-a su, pored Brazila, Rusije, Indije, Kine i Južnoafričke Republike – Egipat, Iran, UAE, Saudijska Arabija i Etiopija.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: IRANSKI PROJEKTIL NA IZRAELSKU BAZU: Posledice iranskog raketnog napada na izraelsku vazdušnu bazu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)