"TO POVEĆAVA RIZIK OD NOVOG SVETSKOG RATA": Sijarto zabrinut zbog izjava o slanju NATO trupa u Ukrajinu

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

26. 03. 2024. u 15:21

IZJAVE zvaničnika pojedinih članica NATO-a o slanju vojnih trupa u Ukrajinu povećavaju rizik od novog svetskog rata, izjavi je ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto.

ТО ПОВЕЋАВА РИЗИК ОД НОВОГ СВЕТСКОГ РАТА: Сијарто забринут због изјава о слању НАТО трупа у Украјину

FOTO: AP/Tanjug

- U ovako kritičnoj situaciji nisu samo akcije te koje imaju značaj, već i reči imaju ogroman značaj. Dakle, kada je reč o izjavama o mogućnosti slanja trupa u Ukrajinu u ime određenih država članica NATO-a, to je zaista opasno, jer mi ne želimo da gledamo tu pretnju i zastrašujući rizik od izbijanja svetskog rata koji se približava - rekao je Sijarto, prenosi TASS.

Tokom sastanka sa opozicionim liderima početkom marta, francuski predsednik Emanuel Makron je ponovio da Francuska "nema granica i crvenih linija" po pitanju pomoći Ukrajini, što uključuje i potencijalno slanje kopnenih trupa.

Njegove reči oštro su kritikovali brojni NATO partneri, uključujući Nemačku, kao i političke partije u Francuskoj.

Lideri svih političkih partija optužili su Makrona za uvlačenje Pariza u sukob, za neozbiljnost, a takođe su mu zamerili što se o ovim pitanjima nije konsultovao sa parlamentom.

Nemački kancelar Olaf Šolc i ministar odbrane Boris Pistorijus rekli su da Berlin neće slati svoje trupe u Ukrajinu, a Šolc je naglasio da zemlje NATO-a u celini to neće učiniti.

Šolc je ponovio i da ne planira da šalje krstareće rakete dugog dometa "taurus" u Ukrajinu.

(RT Balkan)

BONUS VIDEO: ZAJEDNIČKA VEŽBA: Kina, Rusija i Iran sa zajedničkom budućnošću

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)