SLOVAČKI PREMIJER OHLADIO KIJEV: Ukrajini bi pomoglo slanje zapadnih vojnika, ali bi to dovelo do apokalipse (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

02. 03. 2024. u 21:10

UKRAJINA, uprkos pomoći Zapada, nije u stanju da reši sukob i pomoglo bi joj slanje vojnog osoblja iz zemalja Evropske unije i NATO, ali bi to dovelo do apokalipse, izjavio je danas slovački premijer Robert Fico.

СЛОВАЧКИ ПРЕМИЈЕР ОХЛАДИО КИЈЕВ: Украјини би помогло слање западних војника, али би то довело до апокалипсе (ВИДЕО)

Foto Tanjug/AP

-Zapad vidi da, uprkos značajnoj finansijskoj i vojnoj pomoći, sankcijama, Ukrajina nije u stanju da reši ovaj vojni sukob... Promene bi mogao doneti samo dolazak vojnog osoblja iz zemalja EU i NATO u Ukrajinu sa najsavremenijim oružjem, ali onda bismo mogli samo da sedimo na balkonu sa konjakom i cigarom i čekamo početak svetske apokalipse, rekao je Fico u video poruci objavljenoj na njegovoj Fejsbuk stranici, prenele su RIA Novosti.

On je istakao da su "Ukrajini najviše potrebni savremeni sistemi protivvazdušne odbrane, inače nema smisla razmišljati o proširenju proizvodnje naoružanja ili velikih centara za obuku u Ukrajini".

-Bez protivvazdušne odbrane oni bi bili laka meta... Zapad ne može snabdeti Ukrajinu takvim sistemima, a da ih ne opslužuju zapadna vojna lica, rekao je Fico i dodao da bi slanje zapadnog vojnog osoblja samo dovelo do eskalacije sukoba.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSI UNIŠTILI PRVI ABRAMS: Američki tenk u plamenu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije