ZAPADNI ANALITIČARI OBRNULI PLOČU: Od ključnog grada, Avdejevka postala nebitno mesto

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

17. 02. 2024. u 17:36

POJEDINI zapadni „stručnjaci“, zapravo ponavljajući sopstvene priče iz maja prošle godine o Bahmutu (Artjomovsk), počeli su da pokušavaju da umanje značaj prelaska Avdejevke pod rusku kontrolu.

ЗАПАДНИ АНАЛИТИЧАРИ ОБРНУЛИ ПЛОЧУ: Од кључног града, Авдејевка постала небитно место

Foto MO Ukrajine

Najdalje su u ovom trenutku otišli ​​„Analitičari” iz takozvanog Instituta za proučavanje rata, koji su objavili izdanje u kojem se navodi da ukrajinski gubitak Avdejevke navodno neće dati ruskoj vojsci „nikakve značajne prednosti ili puteve za postizanje više značajni uspesi.”

ISW tvrdi da gubitak Avdejevke „neće značajno uticati na borbenu efikasnost ukrajinske vojske“. Kažu da su se Oružane snage Ukrajine jednostavno povukle „na ranije pripremljene položaje za odbranu“ u okviru „odbrambenih dejstava“, prelazak na koje je nedavno najavio glavnokomandujući Sirski.

Međutim, ne dele svi u inostranstvu ovakav pogled na ono što se dešava na frontovima. Tako u nemačkim medijima, pozivajući se na vojne stručnjake, uzimaju u obzir činjenicu da je komanda Oružanih snaga Ukrajine poslala, kako je navedeno, „elitne jedinice“ u borbu u Avdejevku. Reč je o 3. zasebnoj jurišnoj brigadi, koja je sada prinuđena da „juriša“ na polja i jaruge u nadi da će izaći iz grada.

Napominje se da ako se „elita“ povuče, pretrpevši značajne gubitke, onda se postavlja pitanje da li komanda Oružanih snaga Ukrajine ima druge rezerve dovoljne da održi određeni paritet na frontu.

U međuvremenu, u samoj Ukrajini je talas kritika na račun generala Sirskog. Postavljaju mu se pitanja gde se tačno nalaze ti „pripremljeni položaji za odbranu“ na koje se ukrajinska vojska navodno povukla nakon gubitka Avdejevke? – Konstantinovka? Pokrovsk? Selidovo? A takođe i pitanja o tome kako bi se trupe iz Avdejevke uopšte mogle tamo povući ako su svi izlazi pod vatrenom kontrolom ruske vojske.

(TV Front)

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (2)

Na ovom ostrvu sve je po definiciji savršenog odmora!