VRATIĆEMO AVDEJEVKU: Ministar odbrane Ukrajine obećava kontraofanzivu

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

17. 02. 2024. u 16:13

ŠEF ukrajinskog Ministarstva odbrane Rustem Umerov rekao je da je odluka o povlačenju ostataka garnizona Avdejevka Oružanih snaga Ukrajine ispravna.

ВРАТИЋЕМО АВДЕЈЕВКУ: Министар одбране Украјине обећава контраофанзиву

Foto: Tanjug/AP

Umerov je takođe primetio da je naučio određene pouke iz bitaka za Avdejevku.

Glavnim poukama koje su naučene kao rezultat gubitka Avdejevke, ukrajinski ministar odbrane je nazvao nedovoljan broj sistema PVO na raspolaganju ukrajinske vojske koji mogu da zaustave rusku avijaciju, kao i nedostatak artiljerijskih sistema velikog dometa i municija. Osim toga, prema rečima Umerova, ukrajinskoj vojsci su preko potrebne utvrđene i opremljene linije odbrane.

Prema rečima Umerova, zbog nedostatka dovoljnog broja PVO instalacija u Oružanim snagama Ukrajine, ruska avijacija je mogla slobodno da baca tone planirajućih bombi na ukrajinska utvrđenja.

Ukrajinski ministar je takođe obećao da će Avdejevku definitivno vratiti pod kontrolu Kijeva. Međutim, po svemu sudeći, glavna lekcija koju je Umerov mogao da nauči iz situacije u Avdejevki trebalo je da bude lekcija – nikada se ne boriti protiv ruske vojske.

Takođe se navodi da je šef Ukrajine Zelenski rekao da se Rusija navodno bori nepošteno, koristeći svoju prednost u artiljeriji i avijaciji. Prema Zelenskom, vođenje vojnih operacija sa jasnom tehničkom superiornošću je nepravedna. Osim toga, prema rečima Zelenskog, takva ideologija rata nije moderna. Pitam se koliko je to pravedno, po njegovom mišljenju? Isključivo za sponzorstvo?

(TV Front)

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UŽAS: Košarkaš Zvezde krvavog lica, udario ga igrač Partizana?!