VOJNICI RAZOČARANI ODLUKOM PREDSEDNIKA UKRAJINE: Zelenski sad snosi direktnu odgovornost za svaki neuspeh

Novosti online

12. 02. 2024. u 21:38

ZEMENA glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine Valerija Zalužnog Aleksandrom Sirskim čini Vladimira Zelenskog još više zavisnim od odluka donetih na bojnom polju.

ВОЈНИЦИ РАЗОЧАРАНИ ОДЛУКОМ ПРЕДСЕДНИКА УКРАЈИНЕ: Зеленски сад сноси директну одговорност за сваки неуспех

Foto: EPA/JUSTIN LANE

Kako piše The Wall Street Journal, prema analitičarima, on će sada snositi direktnu odgovornost za svaki neuspeh i na političkoj i na vojnoj strani.

Neki vojnici su razočarani, ali kažu da promena u komandi neće učiniti ništa da promeni situaciju na ratištu. Jedan narednik je za izdanje rekao da je šokiran i ljut zbog Zalužnijevog otpuštanja, rekavši da je zbog njega odlučio da se pridruži oružanim snagama.

- Koliko razumemo, Zelenski se nije često sastajao sa Zalužnim licem u lice, a to nije baš dobro za vreme rata - navodi on. 

Kako se navodi u tekstu, Zalužni nikada nije javno iznosio svoje političke ambicije, ali analitičari kažu da se Zelenski verovatno oseća ugroženim od generala zbog njegove popularnosti. U decembru je sprovedeno istraživanje javnog mnjenja koje je pokazalo da je nivo poverenja u Zelenskog pao na 62 odsto, dok Zalužnom veruje 88 odsto Ukrajinaca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!