STRAH ZAPADA: Plaše se da bi ukrajinska elita mogla da pređe na stranu Rusije

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

12. 02. 2024. u 21:21

U SAD i Velikoj Britaniji se plaše izdaje predstavnika ukrajinske elite koji bi mogli da pređu na stranu Rusije, takvih slučajeva je već bilo, izjavio je direktor Spoljno-obaveštajne službe Sergej Nariškin.

СТРАХ ЗАПАДА: Плаше се да би украјинска елита могла да пређе на страну Русије

Foto: Shutterstock

-Takvi strahovi su potpuno opravdani - prvi su već krenuli, rekao je on.

On je dodao da se razgovor o izdaji pojavio nakon razgovora o mogućnosti imenovanja specijalnog izaslanika SAD za Ukrajinu. Prema rečima šefa Spoljno-obaveštajne službe, Ukrajinci su počeli da shvataju da će Moskva sigurno da postigne ciljeve specijalne vojne operacije, suočeni sa problemima u dobijanju vojne pomoći, teškoćama sa mobilizacijom i „težom situacijom na frontu“.

Nariškin je istakao da postoji velika verovatnoća da ideja o imenovanju novog specijalnog izaslanika u Ukrajini neće dovesti do rezultata koje Zapad želi.

Ranije je Spoljno-obaveštajna služba Rusije saopštila da SAD ubeđuju G7 da imenuju specijalnog izaslanika za Ukrajinu, među kandidatima se navodi generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove