ANALIZA AMERIČKOG MEDIJA: Ruska vojska bez poteškoća guši rad američkih „hajmarsa“ u Ukrajini

Марија Стевановић
Marija Stevanović

29. 01. 2024. u 13:32

EFIKASNOST ukrajinske vojske prilikom korišćenja američkih sistema „hajmars“ smanjena je, jer je ruska vojska naučila da se suprotstavi GPS signalima, piše američki list „Forin afers“.

АНАЛИЗА АМЕРИЧКОГ МЕДИЈА: Руска војска без потешкоћа гуши рад америчких „хајмарса“ у Украјини

Foto Tanjug/AP

Prema informacijama lista, Kijev manje efikasno koristi sisteme „hajmars“ zbog toga što se Rusija manje oslanja na velike snabdevače u dometu oružja, a osim toga je i naučila da guši GPS signale. Osim toga, onemogućen je i rad taktičkih raketa „atakams“ koje funkcionišu na osnovu ovih signala.

„Rusija je već dokazala da ume da se odupre GPS signalima“, piše u članku.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je sredinom oktobra 2023. godine izjavio da je odluka Amerike da Ukrajini isporuči taktičke rakete „atakams“ pogrešna. Prema njegovim rečima, takvo oružje predstavlja dodatnu pretnju, ali nije u stanju da značajno promeni situaciju na liniji sukoba, a Rusija može da odbija napade.

„Vašington post“ je nakon toga pisao da rakete „atakams“ i kasetna municija nisu imale uticaj na tok ukrajinske kontraofanzive.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

MONAŠKU ZAKLETVU DALA SAM AMFILOHIJU: "Novosti" u manastiru u Donjem Detlaku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu