POGINULO ŠEST, POVREĐENO NA DESETINE LJUDI: Autobus sleteo sa puta, sumnja se da je ovo uzrok stravične nesreće (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

26. 01. 2024. u 08:18

U AUTOBUSKOJ nesreći na severu Turske poginulo je šest dok je povređeno više od 30 ljudi.

ПОГИНУЛО ШЕСТ, ПОВРЕЂЕНО НА ДЕСЕТИНЕ ЉУДИ: Аутобус слетео са пута, сумња се да је ово узрок стравичне несреће (УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО)

Foto: Printskrin/Jutjub/ CNN TÜRK

Međugradski autobus, koji je saobraćao između Istanbula i Sinopa, prevrnuo se u petak oko 5.50 sati na auto-putu Kastamonu-Taskopru nakon što je vozač najverovatnije izgubio kontrolu zbog snega.

Turski mediji navode da među poginulima nema stranih državljana.

Guverner Kastamonua Meftun Dali došao je na mesto nesreće.

- Autobus koji je saobraćao iz Istanbula u sinopski okrug Ajandžik oteo se kontroli i prevrnuo. Nažalost, poginulo je šest putnika, imamo i 33 povređena od kojih su tri u teškom stanju - rekao je Dali.

Za sada nije jasno šta je izazvalo saobraćajnu nesreću, piše Hurijet.

- So je bacana po putu pre snežnih padavina mada možda još ima mesta gde je malo soli. Možda je bilo poledice. To još ne znamo - dodao je Dali.

Oglasio se i ministar policije Ali Jerlijaka koji je pozvao vozače na oprez.

- Želim božju milost onima koji su izgubili živote i brz oporavak povređenima. Prekomerna brzina i trenutak nepažnje mogu da izazovu veliki bol. Molimo da se striktno pridržavamo saobraćajnih pravila - navodi Jerlijaka.

U južnoj turskoj provinciji Mersin, podsetimo, nedavno se takođe prevrnuo putnički autobus, a tom prilikom je nastradalo devet osoba dok je više od 30 povređeno, preneo je Kurir.

BONUS VIDEO: "JEDINO MESTO GDE SE MOŽEMO OPUSTITI": Porodice u Gazi predah od rata traže na morskoj obali

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)