VRATIO SE KUĆI POSLE ŠEST GODINA: Nestali Aleks (17), koji je pronađen u Francuskoj, sleteo u Veliku Britaniju (VIDEO)

Novosti online

17. 12. 2023. u 00:45

BRITANSKI tinejdžer, Aleks Beti (17), koji je pronađen u Francuskoj nakon što je nestao pre šest godina, vratio se večeras u Veliku Britaniju, saopštila je policija Velikog Mančestera.

ВРАТИО СЕ КУЋИ ПОСЛЕ ШЕСТ ГОДИНА: Нестали Алекс (17), који је пронађен у Француској, слетео у Велику Британију (ВИДЕО)

Foto Tanjug/AP

Njegov povratak je najavljen danas, a kako je navedeno, vratio se u London direktnim letom iz Tuluza.

Podsećamo, Aleks Beti, koji je nestao 2017. godine kada je imao 11 godina, tokom odmora u Malagi, na jugu Španije sa majkom i dedom, napustio je spiritualističku zajednicu na Pirinejima u kojoj je živeo, preneo je "Rojters".

Dečak je pronađen kako luta brdima Francuske po kiši, a kako je navedeno, sa sobom je nosio samo skejtbord i 100 evra.

- On deluje smireno i na prvi pogled normalno. Posle godina života provedenih na ovaj način, siguran sam da postoje psihološke posledice, ali on izgleda kao normalan tinejdžer - rekao je Antoan Leroa, pomoćnik javnog tužioca u Tuluzu i dodao da izgleda da je Aleks "veoma inteligentan".

ŽIVEO U "DUHOVNIM ZAJEDNICAMA"

Leroa kaže da je tinejdžer šest godina vodio "nomadski način života" sa svojom majkom i dedom, koji su bili "opsednuti energijom i solarnim panelima". Veruje se da je deda umro pre oko šest meseci.

Tinejdžer je rekao policiji da je živeo u "duhovnim zajednicama" u Španiji, Maroku i Francuskoj otkako je otet od svoje bake, svog zakonskog staratelja, u oktobru 2017. godine.

Leroa je rekao da je Aleks shvatio da "ovo mora da prestane" kada je njegova majka objavila planove da ga odvede u Finsku, mada kaže da nije jasno da li ju je mladić obavestio o nameri da ode.

- Samo je rekao da ne želi da ide u Finsku. Ne znamo više o tome - rekao je pomoćnik javnog tužioca.

ODGAJALE GA MAJKA I BAKA

On je ispričao policiji kako su ga od druge godine, kada je otac napustio kuću, odgajale majka i baka po majci. Sa osam godina ga je majka dva puta odvela u Maroko na nekoliko meseci, što je izazvalo sukob između njih dve. Tri godine kasnije odveden je u Španiju i nikada se nije vratio kući.

Policija sada istražuje gde se nalazi Aleksova majka.

Leroa kaže da je ona možda otišla u Finsku, kako je i nameravala, i da za njom nema naloga za hapšenje francuske policije.

Aleks će se vratiti u Britaniju kod svoje bake, Suzan Karuane, koja je njegov zakonski staratelj i koja je izrazila oduševljenje što će ponovo videti svog unuka.

Majka i deda, Melani i Dejvid Beti, napustili su Britaniju zajedno sa Aleksom na unapred dogovoreni jednonedeljni odmor u Marbelji, u Španiji 30. septembra 2017.

Aleks je poslednji put je viđen u Malagi 8. oktobra te godine, na dan kada se očekivalo da se vrate u Veliku Britaniju.

(Bi-Bi-Si, Blic)

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo