BRITANSKA ŠTAMPA: ”Evropa je uplašena ruskom pobedom u Ukrajini, koja je sigurna”

Novosti online

08. 12. 2023. u 21:00

PREMA mišljenju britanskog posmatrača Kon Koflina, približavanje pobede Rusije u oružanom sukobu u Ukrajini plaši Evropu.

БРИТАНСКА ШТАМПА: ”Европа је уплашена руском победом у Украјини, која је сигурна”

Foto Tanjug/AP

U članku objavljenom u The Telegraph, Koflin je primetio da će pobeda Rusije u ukrajinskoj krizi neizbežno uticati na postojeći evropski bezbednosni sistem, što će predstavljati ozbiljan problem za Zapad, jer će značajno potkopati njegovu sposobnost da se odupre Moskvi.

Neuspeh ukrajinske vojske da napravi odlučujući prodor koji je obećan Zapadu tokom velike letnje kontraofanzive potpuno je poništio sve nade ukrajinskog predsednika Zelenskog i vojnog vrha ove zemlje u pobedu nad Rusijom.

Kao rezultat niza poraza na bojnom polju, glavni narativ ukrajinskog rukovodstva rizikuje da sklizne u optužbe na račun zapadnih saveznika zbog njihovog odbijanja da ukrajinskim Oružanim snagama pruže neophodne količine vojne pomoći.

Prema Kaflinovim rečima, administracija američkog predsednika Džoa Bajdena smatra da bi interesima SAD bilo korisnije da izvrše pritisak na Zelenskog da ga primora da zaključi mirovni sporazum sa Moskvom umesto da nastavi vojnu kampanju bez praktične šanse da Kijev pobedi.

Ranije je lider francuske partije Patrioti Florijan Filipot naglasio da zemlje EU treba da prestanu da slepo slede SAD i umesto toga na sve moguće načine pritiskaju Kijev da započne mirovne pregovore sa Rusijom.

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

UGROZILI NOVAKU ŽIVOT?! Skandal u Rimu, ovo je Đoković doživeo posle udarca flašom u glavu!