OVA BEBA JE NAJMLAĐI TALAC: Ona i njen brat (4) više nisu u rukama Hamasa, predati su drugim teroristima (FOTO)

Novosti onlajn

28. 11. 2023. u 15:01

PORTPAROL izraelske vojske Avičaj Adre izvestio je danas kako je Hamas kontrolu nad nekim taocima u Gazi preneo na „druge terorističke grupe”.

ОВА БЕБА ЈЕ НАЈМЛАЂИ ТАЛАЦ: Она и њен брат (4) више нису у рукама Хамаса, предати су другим терористима (ФОТО)

Foto: Printskrin/Društvene mreže

Portparol izraelske vojske Avičaj Adre izvestio je danas kako je Hamas kontrolu nad nekim taocima u Gazi preneo na „druge terorističke grupe”.

- Neki su tretirani kao plen, a u određenim slučajevima prebačeni drugim terorističkim organizacijama u Pojasu Gaze - napisao je on na platformi X.

Izraelska vojska je saopštila da je porodica Bibas - roditelji Jarden (34) i Širi (32) i njihova dva mala sina od 10 meseci i četiri godine - među taocima koji su predati drugim teroristima. Veruje se da ih koriste za produženje sadašnjeg sporazuma o prekidu vatre, iako je nejasno gde se tačno nalaze i u kakvom su stanju.

Porodicu je oteo član Hamasa iz njihove kuće u kibucu Nir Oz tokom terorističkog napada 7. oktobra i predao drugoj palestinskoj frakciji u Kan Junisu, gradu na jugu Gaze poznatom kao Hamasovo uporište.

Porodica Bibas, posebno beba Kfir, postala je jedan od najprepoznatljivijih talaca - video-snimci koji prikazuju teror i traumu koju je porodica doživela postali su viralni ubrzo nakon otmice.

Nijedan član porodice Bibas do sada nije oslobođen u razmeni zarobljenika, a premeštaj u drugu terorističku grupu ugasio je nade u njihovo oslobađanje tokom dvodnevnog produženja primirja, sa namerom Hamasa da oslobodi još 20 izraelskih talaca u zamenu za 60 palestinskih zatvorenika.

Uprkos diplomatskim naporima koji su rezultirali oslobađanjem 11 izraelske dece i majki iz Hamasovog zatočeništva u ponedeljak uveče, devetoro izraelske dece i tinejdžera, uključujući i one iz porodice Bibas, ostaju taoci u Gazi nakon četvrtog dana prekida vatre. Produženje primirja za još dva dana ima za cilj da olakša dalje pregovore i potencijalna oslobađanja.

BONUS VIDEO: UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZ POJASA GAZE - Pripadnici Hamasa hvataju taoce na granici sa Izraelom

(Jutarnji list)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Na ovom ostrvu sve je po definiciji savršenog odmora!