POGLEDAJTE - NAPAD IVANOVSKIH PADOBRANACA NA POLOŽAJE VSU: Komandant ruske jurišne grupe - Ukrajinske snage se upravo povlače (VIDEO)

P. Z. S. / sputnikglobe.com

07. 11. 2023. u 17:10

UKRAJINSKA kontraofanziva počela je u junu, a Kijev je rasporedio brigade obučene od strane instruktora NATO-a i naoružane zapadnom opremom.

ПОГЛЕДАЈТЕ - НАПАД ИВАНОВСКИХ ПАДОБРАНАЦА НА ПОЛОЖАЈЕ ВСУ: Командант руске јуришне групе - Украјинске снаге се управо повлаче (ВИДЕО)

Foto: Ministarstvo odbrane Ruske Federacije


Prošlog meseca, ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da pokušaj Kijeva nije uspeo, a da je Ukrajina pretrpela žrtve procenjene na više od 90.000.

Rusko Ministarstvo odbrane objavilo je snimak komandanta ruske jurišne grupe Ivan, koji kaže da se ukrajinske snage upravo povlače.

-Samo se povlače, od profesionalne vojske nije mnogo ostalo. Uglavnom mobilisani, možda ima i deo plaćenika koji ne idu na položaje, kontrolišu na daljinu, kako stoje jedinice barijere, rekao je komandant Vazdušno-desantne jurišne grupe sa pozivnim znakom "Ivan".

Prema rečima oficira, od profesionalne vojske nije ostalo mnogo – samo mobilisani i nešto plaćenika (VIDEO).

Borba Ivanovske jurišne grupe može se videti na snimku koje je objavilo Ministarstvo odbrane Rusije.

Vojnici Vazdušno-desantnih snaga u malim jurišnim grupama iz više pravaca tajno su se približili ukrajinskom uporištu gde se, prema obaveštajnim podacima, ukrajinska jedinica spremala da krene ka ruskim odbrambenim pozicijama.

Ruski padobranci su odmah napali neprijatelja. Tokom bitke, vojnici su uspeli da zarobe i unište BMP-1 i laki tenk zapadnog dizajna. Kada su ukrajinski militanti pokušali da izvrše kontranapad, napala ih je grupa za vatrenu podršku ivanovskih padobranaca. Militanti, izgubivši nekoliko ljudi, odustali su od svojih planova.

BONUS VIDEO - RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

(UŽIVO) EVROVIZIJA 2024: Najveći skandali u istoriji, NOVA odluka za Teju i NOVI udarac za Izraelku koji joj povećava šanse