FBI SE UKLJUČIO U AKCIJU: Dali saopštenje zbog masakra u Americi - ubijeno 22 ljudi, ranjeno preko 50

Novosti online

26. 10. 2023. u 07:40

ROBERT Kard (40), koji je noćas počinio masakr u američkoj saveznoj državi Mejn, još uvek je na slobodi, a u akciju se uključio i FBI. Za Kardom je pokrenuta intenzivna potraga, a policija je poručila stanovništvu da ne izlazi iz kuća.

ФБИ СЕ УКЉУЧИО У АКЦИЈУ: Дали саопштење због масакра у Америци - убијено 22 људи, рањено преко 50

Foto: Profimedia

FBI Boston je u saopštenju za Ks rekao da koordinišu sa državnim i lokalnim organima za sprovođenje zakona.

"Odsek FBI Boston koordinira sa našim lokalnim, državnim i saveznim partnerima za sprovođenje zakona u Mejnu, i spremni smo da pomognemo svim raspoloživim resursima koji su im potrebni, uključujući odgovor na dokaze, istražnu i taktičku podršku, kao i pomoć žrtvama", napisao je FBI Boston i dodao: "Nastavljamo da apelujemo na javnost da ostane na oprezu i odmah prijavi sve sumnjive aktivnosti i/ili pojedince organima za sprovođenje zakona. Pošto je ova situacija i dalje veoma opasna, u ovom trenutku nemamo dalje komentare i uputićemo vas državi Mejn Policija“.

Podsetimo, najmanje 22 osobe su ubijene, a između 50 i 60 ljudi je ranjeno u pucnjavi u gradu Luiston, u američkoj saveznoj državi Mejn, koja je se dogodila na dve lokacije u sredu uveče, prenose američki mediji. U toku je potraga za napadačem.

Državna policija Mejna i okružni šerif su na mreži H, nekadašnjem Tviteru, saopštili da se pucnjava dogodila na više lokacija u gradu Luiston, i pozvali građane da pronađu zaklon, ostanu u svojim kućama, i zaključaju vrata.

Saopštili su da tragaju za 40-godišnjim Robertom Kardom, koji se smatra "naoružanim i opasnim".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)