PREDSEDNIK SAD BAJDEN: SAD ostaju posvećene da civili u Gazi i dalje imaju pristup pomoći

Tanjug

22. 10. 2023. u 00:30

AMERIČKI predsednik Džozef Bajden izjavio je danas da SAD ostaju posvećene da se obezbedi da civili u Gazi i dalje imaju pristup hrani, vodi, medicinskoj nezi i drugoj pomoći, bez ometanja Hamasa.

ПРЕДСЕДНИК САД БАЈДЕН: САД остају посвећене да цивили у Гази и даље имају приступ помоћи

Foto Tanjug/AP

Bajden je u saopštenju naveo da je otvaranje rute snabdevanja za Gazu preko prelaza Rafa rezultat višednevnog diplomatskog angažmana na najvišim nivoima.

Bajden je izrazio zahvalnost egipatskom predsedniku Abdelu Fatahu el-Sisiju, izraelskom premijeru Benjaminu Netanijahuu i Ujedinjenim nacijama, objavio je "Gardijan".

-Nastavićemo da radimo sa svim stranama na održavanju prelaza Rafa u funkciji kako bismo omogućili kontinuirano kretanje pomoći koja je imperativ za dobrobit naroda Gaze i da nastavimo da radimo na zaštiti civila, u skladu sa obavezama po međunarodnom humanitarnom pravu, naveo je Bajden.

Konvoj egipatske pomoći od 20 kamiona ušao je jutros u Pojas Gaze preko graničnog prelaza Rafa, koji je, prema navodima izveštača CNN, odmah nakon toga zatvoren.

BONUS VIDEO - UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZ POJASA GAZE: Pripadnici Hamasa hvataju taoce na granici sa Izraelom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo