CIVILI NE TREBA DA PATE ZBOG HAMASOVOG TERORIZMA: Bela kuća najavila 100 miliona dolara humanitarne pomoći građanima Gaze

Tanjug

18. 10. 2023. u 18:57

SAD će obezbediti 100 miliona dolara humanitarne pomoći građanima Gaze i Zapadne obale "preko partnera od poverenja, uključujući agencije UN i međunarodne nevladine organizacije", navodi se u današnjem saopštenju Bele kuće.

ЦИВИЛИ НЕ ТРЕБА ДА ПАТЕ ЗБОГ ХАМАСОВОГ ТЕРОРИЗМА: Бела кућа најавила 100 милиона долара хуманитарне помоћи грађанима Газе

Foto: AP

- Civili nisu krivi i ne bi trebalo da pate zbog Hamasovog užasnog terorizma. Životi civila moraju biti zaštićeni i pomoć mora hitno stići onima kojima je potrebna. Nastavićemo da blisko sarađujemo sa partnerima u regionu kako bismo istakli važnost poštovanja ratnog prava - saopštila je Bela kuća.

U izjavi iz Tel Aviva, predsednik SAD Džozef Bajden je danas upozorio da je pomoć namenjena palestinskim civilima, a ne Hamasu. On je rekao da se Izrael složio da humanitarna pomoć može početi da se isporučuje iz Egipta u Pojas Gaze.

- Dozvolite mi da budem jasan - ako Hamas preusmeri ili ukrade pomoć, oni će još jednom pokazati da se ne brinu za dobrobit palestinskog naroda i to će se završiti tako da će međunarodna zajednica biti onemogućena da pruži humanitarnu pomoć - rekao je američki predsednik.

BONUS VIDEO: GAZA POD BOMBAMA: Izrael lansirao rakete - Veliki vazdušni napad u toku noći

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove