POSLE NAPADA ISLAMISTE U BRISELU: Šveđani zabrinuti, povećan stepen terorističke opasnosti u celoj Evropi

G.Č.

18. 10. 2023. u 13:33

GRAĐANI Švedske su zabrinuti zbog svega što se dešava. Zemlja je u prvom planu islmaista, i postoji bojazan da bi napadi mogli da se nastave.

ПОСЛЕ НАПАДА ИСЛАМИСТЕ У БРИСЕЛУ: Швеђани забринути, повећан степен терористичке опасности у целој Европи

FOTO: Tanjug/AP

I pored toga, švedska vlada je, za sada, zadržala postojeći stepen opasnosti od terorizma, od 4 na skali od 5 nivoa, koji je podignut 17. avgusta, kada je Švedska postala prioritetna meta, zbog paljenja Kurana na njenom tlu.

Belgija je, sa svoje strane, podigla nivo opasnosti sa 2 na maksimalnih 4, dok je i u Francuskoj predostrožnost maksimalna, na trećem stepenu, koliko ih ima u ovoj zemlji.

Saznalo se, inače, da su švedski državljani ubijeni u Briselu bili stari 60 i 70 godina.

Premijer ove zemlje Ulf Kristerson doputovaće u sredu u Brisel, na poziv belgijskog kolege Aleksandra de Kroa, da bi zajedno odali počast stradalima na mestu nesreće. Kristerson je, inače, preneo i da je ubica jedno vreme boravio u Švedskoj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!