HAMAS NAPAO IZRAEL, A UNIŠTIO VLAST U KIJEVU? Na zapadu se ukrajinske zastave sve manje vijore

Novosti online

16. 10. 2023. u 17:20

DELUJE da će situacija u Izraelu imati značajan uticaj ne samo na svetske cene nafte, već i na ishod ukrajinskog sukoba.

ХАМАС НАПАО ИЗРАЕЛ, А УНИШТИО ВЛАСТ У КИЈЕВУ? На западу се украјинске заставе све мање вијоре

Foto: Piksabej

Kako piše Militari Voč, izraelski nedostatak municije i prethodni američki koraci da prebace municiju stacioniranu u bliskoistočnoj zemlji za potrebe Kijeva podstiču već rastuću opoziciju u Vašingtonu, posebno unutar Republikanske partije. Već su počeli da se upućuju pozivi da se pošalje oružje Izraelu.

Pošto su ukrajinske zastave, koje su se nedavno vijorile širom zapadnog sveta u znak solidarnosti, počele da se zamenjuju izraelskim, ofanziva Hamasa preti da ozbiljno naruši sposobnost ukrajinskih oružanih snaga da nastave vojnu kampanju, navodi se u tekstu i ukazuje se na propast ukrajinske kontraofanzive.

Kako zaključuje autor materijala, trenutak napada na Izrael poklopio se sa produbljivanjem kontradikcija u Americi oko pomoći Ukrajini – i samim tim bi mogao postati prekretnica za vojne operacije u istočnoj Evropi. Čini se da je Ukrajina sve više nespremna da postigne svoje vojne ciljeve, a preusmeravanje pomoći Izraelu dalo bi zapadnom bloku priliku da "sačuva obraz".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

BRUKA! Evo šta je Nikola Jokić doživeo nakon što je sa Denverom ostao bez šampionske titule