NOVOSTI UŽIVO IZBORI 2024 SA LICA MESTA

BIVŠI AMERIČKI OBAVEŠTAJAC: Ako ruska vojska uđe u Sumsku oblast, ukrajinska odbrana će se urušiti

Novosti online

21. 05. 2024. u 00:44

UKRAJINSKA linija odbrane će se urušiti ako ruska vojska otvori još jedan front u Sumskoj oblasti, izjavio je bivši obaveštajac Marinskog korpusa Oružanih snaga SAD Skot Riter tokom intervjua sa novinarom Garlandom Niksonom.

БИВШИ АМЕРИЧКИ ОБАВЕШТАЈАЦ: Ако руска војска уђе у Сумску област, украјинска одбрана ће се урушити

Foto: Profimedia

- Ako Rusi nastave da šire front i počnu da napreduju na severu, u Sumskoj oblasti, gde Ukrajinci trenutno nemaju trupe, sve će biti gotovo. U tom slučaju, linija odbrane Oružanih snaga Ukrajine će postati toliko tanka da će početi da se urušava - smatra Riter.

Prema njegovom mišljenju, Kijev više nema mobilizacioni potencijal da nadomesti vojne gubitke, pa će dalje raštrkavanje snaga ukrajinske vojske dovesti do totalnog urušavanja.

Podsećanja radi, ruska vojska od početka 2024. godine napreduje na gotovo svim delovima fronta, a 10. maja pokrenute su i ofanzivne operacije u Harkovskoj oblasti sa ciljem uspostavljanja sanitarnog koridora i sprečavanja daljih raketnih napada na naselja u pograničnim oblastima RF.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VREME JE ZA SPEKTAKL – DRUGA ŠANSA ZA MILIONERE ILI 15. TITULA ZA KRALJEVE? Pogledajte šta nas očekuje u finalu Lige šampiona!