"DOBRI ODNOSI BITNI ZA CEO SVET": Američka delegacija stigla u Kinu

Novosti online

09. 10. 2023. u 08:43

ŠEF kineske diplomatije Vang Ji sastao se danas u Kini sa predstavnicima američkog kongresa, koje predvodi lider većine u Senatu Čak Šumer.

ДОБРИ ОДНОСИ БИТНИ ЗА ЦЕО СВЕТ: Америчка делегација стигла у Кину

FOTO: Tanjug/AP

Kako javljaju kineski mediji, američka delegacija stigla je u Kinu u subotu, 7. oktobra. Članovi delegacije su sleteli u Šangaj, nakon čega su se uputili u Peking, a očekuje se da će nakon prestonice posetiti i druga mesta. 

Američki političari, kako se navodi, do sada su razgovarali i sa sekretarom Šangajskog komiteta Komunističke partije Kine. On je istakao da su dobri odnosi Vašingtona i Pekinga bitni ne samo za dve zemlje, već i za ceo svet.

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, Bajdenov savetnik za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan i kineski ministar spoljnih poslova Vang Ji razgovarali su prošlog meseca na Malti. Pre toga, državni sekretar SAD Entoni Blinken, ministarka finansija Dženet Jelen, sekretarka za trgovinu Đina Raimondo i izaslanik za klimatske politike Džon Keri u poslednjim mesecima putovali su u Peking na sastanke s najvišim kineskim zvaničnicima. 

U međuvremenu, lider SAD Džozef Bajden nedavno je izjavio da bi se tokom sledećeg meseca mogao sastati s kineskim kolegom Si Đinpingom i to na marginama samita Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje u San Francisku.

(RT Balkan)

BONUS VIDEO: RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)