GENERAL MILI: VSU ima kapacitete za nastavak kontraofanzive i tokom zime

Novosti online

19. 09. 2023. u 17:33

ORUŽANE snage Ukrajine i dalje imaju neophodne kapacitete za nastavak kontraofanzive, izjavio je predsedavajući Združenog generalštaba američkih snaga Mark Mili na konferenciji za novinare posle sastanka kontakt grupe o Ukrajini u Nemačkoj.

ГЕНЕРАЛ МИЛИ: ВСУ има капацитете за наставак контраофанзиве и током зиме

Foto Tanjug/AP

-Ukrajinske oružane snage kreću se veoma sporo i veoma promišljeno, čuvajući ljudstvo. Svim kritičarima ću reći da ima još dosta vremena dok su vremenske prilike pogodne za borbena dejstva. Ima još mnogo spremnih snaga, istakao je Mili.

On je dodao da je iz razgovora sa ukrajinskim kolegama shvatio da Ukrajinci nemaju nameru da obustave borbena dejstva i tokom zime.

Ukrajini su potrebni sistemi za protivvazdušnu odbranu, na čije su isporuke fokusirani saveznici, izjavio je šef Pentagona Lojd Ostin odgovarajući na pitanje o mogućnosti isporuka raketa dugog dometa Kijevu.

-Ostajemo usredsređeni na njihove najhitnije potrebe... Žurili smo da obezbedimo najveći broj sredstava za PVO i artiljerijskih platformi... I posvećeni smo da učinimo sve što možemo kako bi oni bili uspešni u ovom konkretnom trenutku, rekao je Ostin novinarima nakon sastanka kontakt grupe u Nemačkoj.

Prema njegovim rečima, kada je upitanju isporuka sredstava PVO „ima još mnogo toga da se uradi“.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

SRPSKA KOŠARKA TUGUJE: Preminuo jedan od dvojice trenera koji su sve osvojili sa reprezentacijom