POLICIJA UHAPSILA ODBEGLOG UBICU: Posle dve nedelje potere

Tanjug

13. 09. 2023. u 19:33

OSUĐENI ubica koji je pobegao iz zatvora u Pensilvaniji uhvaćen je posle dvonedeljne potere u zapadnom predgrađu Filadelfije, saopštila je danas policija.

ПОЛИЦИЈА УХАПСИЛА ОДБЕГЛОГ УБИЦУ: После две недеље потере

Foto Tanjug/AP

Danelo Kavalkante (34), pobegao je 31. avgusta iz zatvora u okrugu Čester, 30 kilometara zapadno od Filadelfije, popevši se na krov uz dva paralelna zida koja su formirala svojevrstan hodnik, a zatim je preskočio ogradu sa bodljikavom žicom, preneo je Rojters.

Na snimku hapšenja vidi se kako su Kavalkantea okružile desetine policajaca u maskirnoj opremi i on je potom ubačen u oklopno vozilo.

Kavalkante je uhapšen uz pomoć policijskog psa dok se skrivao u gustoj šumi. Opkolili su ga taktički timovi u ruralnom području oko 50 kilometara zapadno od Filadelfije. Dok je pokušavao da otpuzi, policijski pas ga je savladao i nasilno je priveden, rekao je potpukovnik policije Pensilvanije Džordž Bivens.

Kavalkante, koji je bio naoružan puškom, priveden je bez daljih incidenata, naveo je Bivens i dodao da nije imao priliku da upotrebi vatreno oružje, prenosi Glas Amerike.

On je pre dve nedelje pobegao dok je čekao da bude prebačen iz okružnog zatvora u državnu ustanovu kako bi počeo da služi kaznu doživotne robije izrečenu nakon što je ranije u avgustu osuđen za brutalno ubistvo bivše devojke.

Njegovo bekstvo je uznemirilo mnoge u regionu.

Nastava u školama je otkazana dan pošto je Kavalkantea snimila nadzorna kamera u jednom javnom parku.

Policija je proširila potragu i apelovala na stanovništvo da zaključava vrata, ali je on uspevao da im izmakne.

Tokom bekstva, Kavalkante je pokušao da stupi u kontakt sa nekoliko osoba kako bi mu pomogle, a među njima je bila i njegova sestra.

Ona mu nije pomogla, a kasnije je odvedena u pritvor zbog kršenja imigracionih propisa, saopštila je policija.

Porota je u aprilu 2021. proglasila Kavalkantea krivim jer je nožem ubio svoju bivšu devojku pred njenom decom u kući u mestu Šajlkil Taunšip.

Posle ubistva je pobegao sa mesta zločina, navele su vlasti.

Nekoliko sati kasnije uhapsila ga je policija u Virdžiniji.

Nakon bekstva iz okružnog zatvora, vlasti su ponudile novčanu nagradu od 25.000 dolara za informacije koje bi mogle da pomognu u njegovom hapšenju.

Kavalkante, državljanin Brazila, osumnjičen je i u domovini za ubistvo 2017, navode iz policije.

BONUS VIDEO - RUSIJA: Visokoprecizna snajperska puška Astarta predstavljena na forumu Armija-2023

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo