LAVROV ISPROZIVAO ZAPAD: SAD žele da suzbiju Kinu i izoluju Rusiju u Indo-Pacifičkom regionu

Novosti online

07. 09. 2023. u 17:21

SVE što SAD i njihovi saveznici rade kako bi proširili svoje interese krijući se iza Indo-Pacifičke strategije u stvari ima za cilj da suzbije Kinu i da izoluje Rusiju, ukazuje ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov na konferenciji nakon sastanka sa kolegom iz Bangladeša Abudlom Momenom.

ЛАВРОВ ИСПРОЗИВАО ЗАПАД: САД желе да сузбију Кину и изолују Русију у Индо-Пацифичком региону

FOTO: Tanjug/AP

- U pitanju je globalni proces ekspanzije NATO-a na čelu sa Vašingtonom - objašnjava Lavrov.

NATO je pre više od godinu dana saopštio da ima globalnu odgovornost uključujući i Indo-Pacifički region, i zato tamo stvara blokovske formate, a sve kako bi podrivao bezbednosnu arhitekturu koja je tamo godinama građena u okviru formata koje je inicirala Asocijacija nacija jugoistočne Azije (ASEAN), objašnjava on.

Govoreći o proteklom Istočnoazijskom samitu, Lavrov kaže da su pojedini predstavnici zapadnih zemalja pokušali da nametnu i izopače ukrajinsku tematiku.

Ali nije im pošlo za rukom, sprečeni su, dodaje šef ruske diplomatije.

Na samitu je potvrđeno da Istočnoazijski samit ima u planu da se bavi svojim ranije definisanim temama, i da ne želi da se bavi smirivanjem kriza niti konfliktnih situacija u svetu, kaže Lavrov.

Sve zemlje koje žele da se bave konkretnim poslom, i odbijaju da podrže propagandu u korist kijevskog režima koju koristi Zapad u ratu protiv Rusije su umorne od stalnih pokušaja Zapada su da sve "ukrainizuje", ističe ruski ministar.

- Spremni smo za to. Radićemo sa partnerima u regionu tako da ne dopustimo diktaturu država koje žele da se rukovode jedino svojim interesima i žele da naređuju drugima šta smeju a šta ne smeju - ističe Lavrov.

(RT Balkan)

BONUS VIDEO: RUSIJA: Grob Jevgenija Prigožina na Porohovskom groblju u Sankt Peterburgu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)