GRČKA NEĆE MIGRANTE: Podižu novu ogradu dugačku 35 kilometara prema turskoj granici

Novosti onlajn

22. 07. 2023. u 18:28

KAKO bi sprečila priliv migranata, Grčka je počela izgradnju nove ograde duž reke Evros, na granici prema Turskoj, dugačku 35 kilometara.

ГРЧКА НЕЋЕ МИГРАНТЕ: Подижу нову ограду дугачку 35 километара према турској граници

FOTO: Tanjug/AP

U izgradnji učestvuju dva izvođača, koji su potpisali ugovor prošlog marta, u prisustvu premijera Kirjakosa Micotakisa za sumu od 99,2 miliona evra, preneo je "Grik siti tajms".

Trenutno, lokalni podizvođači rade na čišćenju oblasti gde će nove barijere biti postavljene sečom drveća i oblikovanjem tog kraja pored nasipa i prema području grčke obale Evrosa.

Visina ograde biće pet metara, a ići će šest metara u dubinu.

Brojni ilegalni migranti pokušavaju da dođu do Evropske unije sa Bliskog istoka, iz Azije ili Afrike, preko Turske, a onda i Grčke, pa dalje.

Pre dve godine, Grčka je završila izgradnju 40 kilometara dugačke ograde duž reke Evros na granici sa Turskom, a 2022. godine je rešila da produži barijeru.

BONUS VIDEO: ŠPANSKA POLICIJA - Akcija spašavanja migranata

(RT)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo