"TURSKU NIKO NE ŽELI U EVROPI": Kremlj hoće da razbije Erdoganove "iluzije" - "Ne treba svet da posmatraju kroz ružičaste naočare"

Novosti online

11. 07. 2023. u 16:13

TURSKU ne žele da vide u Evropskoj uniji i Ankara ne bi trebalo da ima iluzija tim povodom, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

ТУРСКУ НИКО НЕ ЖЕЛИ У ЕВРОПИ: Кремљ хоће да разбије Ердоганове илузије - Не треба свет да посматрају кроз ружичасте наочаре

Foto: EPA/Profimedia/Shutterstock/ilustracija

- Tursku niko ne želi da vidi u Evropi, tu imam u vidu Evropljane. Naši turski partneri verovatno ne bi trebalo da svet posmatraju kroz ružičaste naočare - rekao je on.

- Turska je članica Severnoatlantske alijanse, Turska ima svoje obaveze, Turska je posvećena svojim obavezama. To za nas nikada nije bila tajna i u tom pogledu nikada nismo imali iluzije - istakao je portparol Kremlja.

Međutim, Peskov je primetio da je odluka o Švedskoj i NATO-u samo "jedan deo priče".

Portparol Kremlja je komentarišući saradnju Rusije i Turske podsetio da nesuglasice postoje, ali da postoji i deo odnosa koji odgovara interesima obe zemlje, kao i da Moskva namerava da razvija dijalog.

- Zato ću još jednom ponoviti, bez obzira na sve poznate nesuglasice, mi nameravamo da razvijamo dijalog i naše odnose sa Turskom tamo gde je to korisno za nas i za njih - zaključio je Peskov.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: OBUKA NA "TERMINATORIMA" - Vežba mobilisanih rezervista i dobrovoljaca u Donjecku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

RUSIJA JE ŠOKIRANA: Evo šta je američka teniserka uradila kada se Ruskinja povredila (VIDEO)