VAGNEROVCI UPLAŠILI POLJAKE: Oglasio se Duda - "To je negativno za nas"

Novosti online

27. 06. 2023. u 20:05

PREMEŠTANjE pripadnika Vagner grupe u Belorusiju je negativan znak za Poljsku, rekao je poljski predsednik Andžej Duda neposredno pre odlaska na sastanak sa drugim liderima NATO-a u Holandiju.

ВАГНЕРОВЦИ УПЛАШИЛИ ПОЉАКЕ: Огласио се Дуда - То је негативно за нас

Foto: Profimedia/Ilustracija/Javno vlasništvo

- Vidimo šta se dešava, prebacivanje ruskih snaga, odnosno grupe Vagner u Belorusiju. I njihov šef ide tamo, i sve su to veoma negativni signali za nas. Razgovaraćemo o njima sa našim saveznicima - rekao je Duda.

Nakon dogovora postignutog kasno u subotu koji je okončao pobunu Vagnerovih boraca, dozvoljeno im je da se pridruže redovnim ruskim oružanim snagama, da se sa svojim vođom Jevgenijem Prigožinom presele u izgnanstvo u Belorusiju ili jednostavno da se vrate svojim porodicama.

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko potvrdio je da je Prigožin u Belorusiji i dodao da ga je ministar odbrane Viktor Hrenjin obavestio da mu ne smeta da jedinica poput Vagnera deluje u okviru beloruske vojske.

Predsednik je zadužio Hrenina da o tome razgovara sa Prigožinom.

Lukašenko je rekao da njegova zemlja želi da uči iz ratnog iskustva grupe Vagner.

- Ako njihovi komandanti dođu i pomognu nam... recite nam šta je važno u ovom trenutku... to je neprocenjivo. To je ono što treba da uzmemo od Vagnera - rekao je Lukašenko.

Belorusija ne pravi nikakve kampove za Vagnerovce, ali ako žele, negde će ih smestiti, prenela je beloruska državna novinska agencija BELTA predsednik Aleksandar Lukašenko u utorak.

BONUS VIDEO: ZAJEDNIČKE PATROLE - Ruska i kineska avijacija osam sati iznad azijsko-pacifičkog regiona

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (4)

PREVAZIŠLI SU SVE(T): Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima - rešila da kazni samu sebe