UKRAJINCI PREVIŠE OPREZNI: Zapad traži da ofanziva ide brže i snažnije

Novosti online

27. 06. 2023. u 08:51

SAD i brojnim zemljama u Evropi se ne sviđa što su ukrajinski borci previše oprezni na linijama fronta u okviru kontraofanzive.

УКРАЈИНЦИ ПРЕВИШЕ ОПРЕЗНИ: Запад тражи да офанзива иде брже и снажније

Foto: Profimedia/Ilustracija

Ovo prenosi Politiko, pozivajući se na izvore.

- Sjedinjene Države i brojne evropske zemlje nedeljama pozivaju Ukrajinu da se kreće brže i snažnije na linijama fronta. Kritika je bila da se Kijev ponašao previše oprezno, čekajući odgovarajuće vremenske uslove i druge faktore pre nego što udari na ruska utvrđenja - navodi se u tekstu.

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski priznao je ranije da kontraofanziva napreduje sporije nego što on želi, ali je napomenuo i da ne želi da bespotrebno rizikuje živote vojnika da bi ispunio očekivanja međunarodne zajednice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (8)

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima