STOLTENBERG SE SASTAO SA BAJDENOM: Priprema za NATO samit u Vilnjusu

Tanjug

14. 06. 2023. u 00:55

GENERALNI sekretar NATO-a Jens Stoltenberg danas se sastao sa američkim predsednikom Džozefom Bajdenom u Beloj kući u okviru priprema za samit Alijanse koji će u julu biti održan u Vilnjusu.

СТОЛТЕНБЕРГ СЕ САСТАО СА БАЈДЕНОМ: Припрема за НАТО самит у Вилњусу

Foto Tanjug/AP

Stoltenberg se zahvalio Bajdenu na njegovom vođstvu i posvećenosti Vašingtona NATO-u u najopasnijoj bezbednoj situaciji u ovoj generaciji, navodi se u saopštenju NATO-a.

On se takođe zahvalio Kongresu SAD i američkom narodu na njihovoj ključnoj podršci Ukrajini.

Generalni sekretar NATO-a je rekao da SAD prednjače u podršci Ukrajini, a da su evropski saveznici i Kanada takođe obezbedili desetine milijardi dolara vojne, finansijske i humanitarne pomoći.

Stoltenberg je naglasio da ova podrška pravi razliku na bojnom polju jer Ukrajina nastavlja svoju kontraofanzivu i radi na povratku više teritorija.

On je rekao da će saveznici, na samitu NATO-a u Vilnjusu sledećeg meseca, pojačati podršku Ukrajini i dodatno ojačati njenu odbranu.

Dodao je da se raduje tome da što pre dočeka Švedsku kao punopravnu članicu NATO-a.

Stoltenberg se prethodno sastao sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom, nakon čega je izjavio da ukrajinske snage ostvaruju napredak i osvajaju teritorije u svojoj kontraofanzivi, dodavši da je tek počelo ponovno zauzimanje ukrajinske teritorije koja je trenutno pod kontrolom Moskva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove