CILJALI KOMEMORATIVNI SKUP: ISIS preuzeo odgovornost za samoubilački napad na severoistoku Avganistana

Tanjug

10. 06. 2023. u 11:16

TERORISTIČKA Islamska država preuzela je odgovornost za samoubilački napad koji se nedavno dogodio na severoistoku Avganistana, u kojem je ubijeno najmanje 13 ljudi, a ranjeno još 30, preneo je AP.

ЦИЉАЛИ КОМЕМОРАТИВНИ СКУП: ИСИС преузео одговорност за самоубилачки напад на североистоку Авганистана

Foto: Printscreen

U izjavi objavljenoj u petak, podružnica Islamske države, poznata kao ISIS u pokrajini Korasan, rekla je da je napadač ciljao komemorativni skup u blizini džamije Nabavi u gradu Faizabad u pokrajini Badahšan u četvrtak.

Teroristička grupa je objavila da je bilo više žrtava nego što je to saopštila talibanska vlada u Kabulu.

Prema tvrdnjama Islamske države, ubijeno je najmanje 20 visokih talibanskih zvaničnika i ranjeno više od 50. Komemoracija je bila u čast Nisara Ahmada Ahmadija, zamenika guvernera u Badahšanu, koji je ubijen u utorak u Faizabadu. Za taj napad, u kojem je ubijen i vozač zamenika guvernera, a ranjeno 10 ljudi, odgovornost je takođe preuzeo ISIS. Bivši talibanski policijski zvaničnik je bio među ubijenima u eksploziji na komemorativnom skupu, rekao je portparol talibanske policije, Abdul Nafi Takor.

Islamska država je pojačala napade u Avganistanu otkako su talibani preuzeli zemlju u avgustu 2021. godine, nakon povlačenja američkih i NATO trupa.

BONUS VIDEO:

NEBO U NjUJORKU POSTALO JE NARANDžASTO: Dim od šumskih požara u Kanadi prekriva Severnu Ameriku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove