PAŠINJAN PUTUJE KOD ERDOGANA: Premijer Jermenije ide na inauguraciju turskog predsednika

Novosti online

02. 06. 2023. u 18:00

PREMIJER Jermenije Nikol Pašinjan otputovaće u subotu u Ankaru na inauguraciju turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, saopštila je pres služba jermenske Vlade.

ПАШИЊАН ПУТУЈЕ КОД ЕРДОГАНА: Премијер Јерменије иде на инаугурацију турског председника

Foto: EPA

- Republika Jermenija dobila je poziv da učestvuje u ceremoniji inauguracije predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana. Premijer Jermenije Nikol Pašinjan otputovaće 3. juna u Ankaru kako bi prisustvovao ceremoniji - navodi se u saopštenju.

Izdanje „Hurijet“, pozivajući se na izvore, objavilo je da će dvadeset lidera i oko 45 ministara inostranih država prisustvovati ceremoniji polaganja zakletve Erdogana u Velikoj narodnoj skupštini (parlamentu) zemlje.

Centralna izborna komisija Turske saopštila je ranije da je Erdogan pobedio u drugom krugu predsedničkih izbora u Turskoj.

Podsetimo, između Turske i Jermenije ne postoje diplomatski odnosi, a granica je zatvorena od 1993. godine na inicijativu Turske.

Komplikovani odnosi posledica su niza okolnosti povezanih sa podrškom koju Ankara pruža Azerbejdžanu po pitanju sukoba u Nagorno-Karabahu, kao i zbog oštre reakcije Turske na proces međunarodnog priznanja genocida nad Jermenima 1915. godine u Osmanskom carstvu.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere