BELA KUĆA O NAPADU NA MOSKVU: Prikupljamo informacije o izveštajima o udarima dronova na rusku prestonicu

Tanjug

30. 05. 2023. u 18:41

SJEDINjENE Američke Države i dalje prikupljaju informacije o izveštajima o napadima bespilotnih letelica na Moskvu, saopštila je danas Bela kuća.

БЕЛА КУЋА О НАПАДУ НА МОСКВУ: Прикупљамо информације о извештајима о ударима дронова на руску престоницу

Bela kuća / Foto AP

Vašington je ponovio da ne podržava napade unutar Rusije i da je usredsređen na pomoć Ukrajini da povrati svoju teritoriju, preneo je Rojters.

-Videli smo vesti i još prikupljamo informacije o tome šta se dogodilo, rekao je portparol Bele kuće.

On je naveo da je Vašington „usredsređen na to da Ukrajini obezbedi opremu i obuku, koja im je potrebna da ponovo zauzme sopstvenu suverenu teritoriju".

Ukazao je i na ruske napade na Kijev, koji je u maju 17 puta pogođen dronovima ili projektilima.

Rusija je saopštila da su ukrajinske bespilotne letelice danas pogodile oblasti Moskve, gađajući delova grada u kojima borave predsednik Vladimir Putin i druga ruska elita.

-Dve osobe su povređene u incidentima, rekao je gradonačelnik Moskve.

Putin je istakao da je današnji napad bio pokušaj da se uplaši i isprovocira Rusija i dodao da će protivvazdušna odbrana oko prestonice biti ojačana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)