SPREMNI SMO ZA HIMARSE, TAJ SISTEM JE IZVIKAN: Beloruski pukovnik o zapadnom oružju i iskustvima rata u Ukrajini

Novosti online

09. 04. 2023. u 13:35

POSADE beloruskih PVO sistema spremne su za borbu protiv raketa iz sistema HIMARS i bespilotnih letelica (UAV) različitih tipova, rekao je danas pukovnik Dmitrij Panin, načelnik štaba protivvazdušnih raketnih snaga Vazduhoplovstva i PVO Belorusije.

СПРЕМНИ СМО ЗА ХИМАРСЕ, ТАЈ СИСТЕМ ЈЕ ИЗВИКАН: Белоруски пуковник о западном оружју и искуствима рата у Украјини

Foto: Shutterstock/Vikipedija/Ilustracija

- Imamo puno informacija o upotrebi HIMARS-a u Ukrajini. Moram reći da je HIMARS možda previše izvikan. To je uobičajena balistička meta, koja ima svoje karakteristike. Sistemi i kompleksi vam omogućavaju da razradite akcije i proračune za ovu vrstu mete. Osim toga, na ruskom poligonu Ašuluk, više puta smo izvršavali zadatke na ciljevima koji su imitirali rad HIMARS-a. U ovom slučaju za nas, recimo, nema ništa novo – rekao je on.

Govoreći o borbi protiv bespilotnih letelica, pukovnik je istakao potrebu za integrisanim pristupom.

- Ako uzmemo strateške bespilotne letelice, onda smo u mogućnosti da radimo protiv njih i radimo samouvereno – to su protivvazdušni raketni sistemi srednjeg dometa. Po ulasku u domet, BPL će garantovano biti uništeni - rekao je Panin.

- Ako uzmemo operativne bespilotne letelice, onda se, opet, koriste protivvazdušni raketni sistemi srednjeg dometa. To je S-300, a i Buk dobro radi na njima – dodao je načelnik štaba.

Pukovnik je napomenuo da protivvazdušne raketne snage Belorusije aktivno analiziraju iskustvo rata u Ukrajini. 

BONUS VIDEO: OVAKO RUSI NAVODE DRONOVE KAMIKAZE NA NEPRIJATELjSKE POLOŽAJE - Novi snimak MO Rusije iz borbe

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024