RUSIJA ĆE UVEK BITI VAŽNA ZA EVROPU: Pomirljiva izjava iz jedne evropske zemlje

Novosti online

22. 03. 2023. u 20:24

RUSIJA će uvek ostati važna za Evropu, rekao je austrijski ministar spoljnih poslova Aleksandar Šalenberg i dodao da je pogrešno misliti drugačije.

РУСИЈА ЋЕ УВЕК БИТИ ВАЖНА ЗА ЕВРОПУ: Помирљива изјава из једне европске земље

Foto: Profimedia/Shutterstock/Ilustracija

- Misliti da Rusije više neće biti i da možemo da se odvojimo u svim oblastima je zabluda. Veze sa Rusijom neće biti prekinute preko noći. Dostojevski i Čajkovski ostaju deo evropske kulture, hteli mi to ili ne. Rusija će nastaviti da bude naš najveći sused i ostaće druga najveća nuklearna sila na svetu - rekao je Šalenberg za Rojters.

Austrija i dalje uvozi ruski gas, iako pokušava da smanji uvoz u narednim godinama.

Neki austrijski zvaničnici se nadaju da će se rat brzo završiti i da će biti izvršen povratak na normalne odnose sa Rusijom, piše Rojters.

Šalenberg je dao svoje komentare nakon što je američka uprava za sankcije pokrenula istragu o austrijskim bankama zbog njihovog poslovanja povezanog sa Rusijom. 

BONUS VIDEO: ZELENSKI NA LINIJI FRONTA - Predsednik Ukrajine posetio vojnike u Bahmutu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

NAPETOST RASTE NA BLISKOM ISTOKU: Ostin razgovarao sa Galantom pre izveštaja o eksplozijama u Iranu